ОСТАННІ НОВИНИ

У Новояворівську та Новому Роздолі буде тепло. ЛОДА пообіцяла погасити заборгованість перед Нафтогазом

Соломія Григор'єва

|

У Львівській облдержадміністрації пообіцяли, що у Новояворівську та Новому Роздолі не буде зриву опалювального сезону, адже заборгованість ПП «Гарант Енерго М» буде погашено. Про це йшлось вчора, 5 лютого, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Зокрема, у межах заходу порушили питання щодо забезпечення безперебійного та якісного надання послуг у сфері теплопостачання та водопостачання споживачів у містах Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області.

«Ми недопустимо зриву опалювального сезону у містах Новояворівську та Новому Роздолі. У домівці кожного мешканця має бути тепло – це є основним нашим завданням», – зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Відтак, за результатами позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, дано доручення щодо погашення заборгованості ПП «Гарант Енерго М» за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

Також, у межах засідання у містах Новий Розділ та Новояворівськ вирішили забезпечити формування та роботу аварійно-ремонтних бригад на період опалювального сезону 2018-19.

Окрім того, присутні порушили питання включення в роботу нафтопроводу «Броди – Держкордон» в обхід с. Розгірче Стрийського району.

Нагадаємо, на початку 2018 року у Львові було затримано чотирьох службовців ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Також Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал у серпні повідомляв, що Новороздільська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ) заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). АРМА визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М».

Згодом стало відомо про затримку опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську, детальніше читайте у матеріалі «Без гарячої води і тепла. Перипетії довкола ТЕЦ Дубневичів, які грозять зривом опалювального сезону в Новому Роздолі і Новояворівську». Через відсутність гарячої води і тепла новороздільці вже виходили на пікет.

Міські голови Новояворівська та Нового Роздолу підписали розпорядження про старт опалювального сезону22-23 жовтня в закладах освіти, охорони здоров’я, культури, а також помешканнях містян, однак фактично він так і не розпочався.

9 листопада у місті Новий Розділ відновили роботу ТЕЦ. А через кілька днів – і в Новояворівську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *