ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських поліцейських агітуватимуть робити щеплення від кору

Наталя Дуляба

|

В області активно триває інформаційна кампанія щодо важливості вакцинації від кору. Щеплення закликають робити не лише дітям, а й дорослому населенню та організованим колективам. Про це сьогодні, 4 лютого, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На Львівщині не зменшується рівень захворюваності на кір. Лише протягом січня захворіла 2 651 людина, в тому числі – 908 дорослих. Відтак медики активно закликають мешканців області робити щеплення і наголошують: вся вакцина є якісною.

«Звичайно, що вакцинація є не стовідсотковою гарантією від захворюваності, але якщо б у нас 95% населення області було вакциноване, то такої ситуації з кором ми би не мали. Ті люди, які зробили щеплення, навіть якщо й хворіють кором, то набагато легше переносять його, не мають жодних ускладнень. Станом на сьогодні у нас є 56 тисяч доз вакцини, виробники – Бельгія, США», – пояснила Ірина Микичак.

За її словами, зараз рівень вакцинації мешканців Львівщини суттєво зріс. Протягом минулого тижня щеплення отримали 6 610 людей, що вдвічі більше, ніж попереднього тижня. Втім незважаючи на це, медики продовжують вести інформаційну кампанію і закликають, аби щеплення робили й члени організованих колективів, зокрема працівники Нацполіції Львівщини.

«В організованих колективах ми почали проводити акції, які стосуються інформування про важливість вакцинації. Проведено вакцинацію львівських регбістів, на полігоні, у військових частинах. І я наголошую, що ми запрошуємо великі організовані колективи, насамперед ті, що постійно контактують із населенням. Насамперед це стосується Національної поліції, щоб вберегти від захворювання працівників цієї відповідальної структури», – розповіла Ірина Микичак.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно медики зафіксували першу в цьому році смерть від кору на Львівщині. В обласній клінічній лікарні померла 36-річна жінка.

Активну інформаційну кампанію щодо вакцинації розгорнули і в освітніх закладах Львівщини. Із кінця січня за кожною школою області закріпили медика, який під час батьківських зборів розповідав про важливість вакцинації від кору. Також Олег Синютка дав вказівку, аби священики під час проповіді у церквах закликали батьків робити своїм дітям щеплення.

А з 18 лютого у школах області запрацюють ще й мобільні пункти вакцинації від кору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *