ОСТАННІ НОВИНИ

В п’ятницю проведуть громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій

Юлія Шпак

|

У п’ятницю, 25 січня, о 15:00 годині у приміщенні актового залу Личаківської районної адміністрації відбудуться громадські слухання щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові на вул. Пластовій, 13. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Як йдеться у повідомленні, громадські слухання проводяться відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля затвердженого постановою КМУ від 13 грудня 2017 р. № 989.

Відповідно до порядку проведення, організатором цих слухань є представник Міністерства екології та природних ресурсів України (Мінприроди). Організатор забезпечує реєстрацію учасників громадських слухань та виступів учасників у відповідних журналах, забезпечує відео фіксацію, здійснює головування від час проведення громадських слухань та готує протокол громадських слухань.

«Основним завданням цих громадських слухань є виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. Під час підготовки висновку з оцінки впливу на довкілля Мінприроди розглядає кожне подане зауваження та пропозицію та приймає рішення про повне або часткове врахування чи обґрунтовано відхиляє його», – йдеться у повідомленні.

Таким чином рішення прийняте Мінприроди при видачі висновку буде максимально об’єктивним та всебічним. Проведення жодних голосувань під час громадських слухань не передбачається та не є їх метою.

Нагадаємо, 18 липня, у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих.

Як повідомляв Львівський портал, 1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а завершать рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати ще цього року.

Додамо також, що місцеві жителі виступили категорично проти будівництва заводу на вул. Пластовій, 13, оскільки вважають, що він стане ще однією екологічною катастрофою.

Водночас позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13.

Наразі розробка проекту сміттєпереробного заводу затягується. І зважаючи на те, що влітку 2019 Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а місто найімовірніше не встигне звести цей завод, Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.

Також нещодавно стало відомо, що будувати сміттєпереробний завод  хочуть 12 компаній. Як він виглядатиме, дивіться тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *