ОСТАННІ НОВИНИ

У Сокальському районі парафія УПЦ МП перейшла до Православної церкви України

Вероніка Рой

|

Вчора, 20 січня, відбулися загальні парафіяльні збори релігійної громади УПЦ (МП) в м. Великі Мости, Сокальського району, що у Львівській області, на яких було прийнято рішення увійти до складу канонічної Православної Церкви України. Про це повідомляє прес-служба Великомостівської міської ради.

 

Як йдеться у повідомленні, переважною більшістю голосів (За – 234, Проти – 6) громада прийняла рішення стосовно входження Свято – Успенської парафії в м. Великі Мости, Сокальського району, Львівської області до складу канонічної Православної Церкви України.

Нагадаємо, першою до лав Православної церкви України перейшла церква Петра і Павла у Жовкві, яка є найбільшим храмом УПЦ МП на Львівщині. Згодом такі рішення погодили церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський район) та м. Угнів (Сокальський район). Також церква у селі Карів Сокальського району, яка входить до складу УПЦ МП,  ухвалила рішення перейти до Православної церкви України. Згодом в громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району прийняла рішення про перехід до помісної Православної церкви України. Загалом у Львівській області існує 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, де обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Фото: Великомостівська міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *