ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ще одна парафія УПЦ МП перейшла до Української Православної Церкви

Олена Карп'юк

|

Церква у селі Карів Сокальського району, яка входить до складу УПЦ МП, стане п’ятим храмом на Львівщині, що ухвалив рішення перейти до Православної церкви України. Про це пише Zaxid.net із посиланням на депутата Сокальської районної ради Олега Кожушка, передає Львівський портал.

 

Рішення про перехід від УПЦ МП релігійна громада прийняла вчора, 6 січня. Як розповів Олег Кожушко, настоятель церкви у селі Карів Мирослав Кінас підтримав таке рішення парафіян.

Карівська парафія Московського патріархату стала уже п’ятою на Львівщині, що прийняла рішення перейти до Православної церкви України. Напередодні такі рішення погодили церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський район) та м. Угнів (Сокальський район).

А першою до лав Православної церкви України перейшла церква Петра і Павла у Жовкві, яка є найбільшим храмом УПЦ МП на Львівщині.

Загалом у Львівській області існує 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, де обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *