ОСТАННІ НОВИНИ

У 2018 році під час служби було травмовано 54 патрульних поліцейських

Соломія Григор'єва

|

За 2018 рік при виконанні службових обов’язків було травмовано 54 патрульних поліцейських управління патрульної поліції Львівської області. Серед них 2 осіб загинуло, а одна отримала серйозне ножове поранення. Про це йдеться у відповіді відомства на інформаційний запит Львівського порталу.

 

Багато копів було травмовано правопорушниками під час їх затримання. Більшість зі зловмисників були в стані алкогольного сп’яніння та намагались втекти від правоохоронців.

З числа травмованих, п’ятеро осіб травмувались внаслідок ДТП, а дев’ятьох патрульних переїхали на авто агресивні водії-порушники. Найбільш резонансним випадком з них було ДТП 12 вересня 2018 року на вулиці Січових Стрільців, коли водійка позашляховика наїхала на велопатрульного, який затримував її за порушення ПДР. Внаслідок наїзду патрульний отримав пошкодження лівого колінного суглобу.

Ножове поранення у живіт отримала патрульна поліцейська, яка працювала на оформленні ДТП на вулиці Стрийській. Різанина сталась 13 травня: під час оформлення аварії 42-річний водій «Шкоди», мешканець Закарпатської області, намагаючись втекти з місця події, завдав поліцейській ножові поранення. У жінки була внутрішньо черевна кровотеча, поранення печінки, її довелось прооперувати. Вчора з’явилась інформація, що  Галицький районний суд Львова виніс рішення стосовно зловмисника: чоловіка відправлять на примусове лікування до психіатричного медичного закладу.

Найбільшою трагедію для управління патрульної поліції Львівщини у 2018 році стала смертельна ДТП, внаслідок якої загинуло двоє копів. 20 жовтня поблизу села Мощана Жовківського району відбулося лобове зіткнення службового автомобіля Toyota Prius з вантажним автомобілем DAF. На місці ДТП загинув 22-річний патрульний Назарій Присташ, а його напарник, 31-річний Остап Кутний, помер за кілька днів у лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *