ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура зареєструвала провадження через невиплату зарплати шахтарям «Львіввугілля»

Вероніка Рой

|

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати шахтарям ДП «Львіввугілля». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Встановлено, що працівникам відокремлених підрозділів ДП «Львівугілля» не виплачено 56% заробітної плати за жовтень, а це близько 80 млн грн, а також за листопад 2018 року.

«За цим фактом Червоноградською місцевою прокуратурою учора, 11 грудня, внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат). Проведення досудового розслідування доручено слідчим місцевого відділення поліції. Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що в ході досудового розслідування встановлюються причини невиплати заробітної плати та службові особи, з вини яких допущено заборгованість.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді штрафу під п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 2 листопада, кілька сотень шахтарів пройшли ходою центральними вулицями міста до Львівської ОДА, яку пікетували з вимогами погашення поточної заробітної плати та вчасної її виплати у подальшому. Згодом Кабмін виділив півмільярда гривень на виплати зарплат шахтарям.

Також 16 листопада шахтарі Львівщини перекрили дві ділянки траси Львів − Рава-Руська через невиплату їм заробітної плати.

Вчора повідомлялося, що гірники шахти «Лісова», що на Львівщині, проводять акцію протесту під землею через заборгованість із зарплати. Адже гірникам ще за жовтень виплатили тільки 48% від зарплати.

Сьогодні ж гірники шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» рушили колоною  до центральної площі міста Червоноград, де планують організувати мітинг через борги із виплати зарплат.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *