ОСТАННІ НОВИНИ

Страйк шахтарів «Львіввугілля»: гірники планують перекрити дорогу до кордону

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 12 грудня, гірники шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» рушили колоною  до центральної площі міста Червоноград, де планують організувати мітинг через борги із виплати зарплат. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

«Як повідомила голова ППО Незалежної профспілки гірників України шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» Мирослава Кафтан, станом на сьогодні, у копальні на глибині 540 метрів залишаються 78 гірників. Упродовж ночі 10 шахтарів вивезли на поверхню через погіршення стану здоров’я», – написав він.

Також Михайло Волинець повідомив, що зараз гірники рухаються від шахти до центральної площі міста Червонограда (відстань 8 км). Після проведення мітингу на площі вони повернуться на територію шахти.

«Шахтарі не вірять, що владні структури мають намір розв’язувати ситуацію, тому вони готуються до перекриття прикордонного переходу з Польщею в районі Рави-Руської», – зазначив він.

Окрім цього зазначив, що до Києва прямують голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук, голова теркому ППВП та генеральний директор підприємства, де о 16:00 для них запланована зустріч з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном.

Нагадаємо, 2 листопада, кілька сотень шахтарів пройшли ходою центральними вулицями міста до Львівської ОДА, яку пікетували з вимогами погашення поточної заробітної плати та вчасної її виплати у подальшому. Згодом Кабмін виділив півмільярда гривень на виплати зарплат шахтарям.

Також 16 листопада шахтарі Львівщини перекрили дві ділянки траси Львів − Рава-Руська через невиплату їм заробітної плати.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат .

Вчора повідомлялося, що гірники шахти «Лісова», що на Львівщині, проводять акцію протесту під землею через заборгованість із зарплати.

Фото: Нео Радіо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *