ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова відмовила стоматологам у проведенні громадських слухань

Олена Карп'юк

|

Львівська міськрада відмовила у проведенні громадських слухань щодо 3-ї комунальної стоматологічної поліклініки, працівники якої вже майже два роки протестують проти реорганізації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії.

 

Ініціатором громадських слухань щодо ситуації з 3-ю комунальною поліклінікою був лікар-стоматолог Юрій Казмірчук. 22 листопада він подав у міську раду документи, необхідні для ініціювання слухань.

Втім управління «Секретаріат ради» встановило, що частина підписантів насправді не підписувала листів на підтримку проведення такого громадського слухання, а також у багатьох підписантів були вказані недостовірні дані.

«Під час перевірки підписних листів, яка відбувалась 26-27 листопада 2018 року, було здійснено вибірковий обдзвін 50 підписантів та встановлено, що 20 осіб не підписували листів на підтримку проведення згаданого громадського слухання у зазначений ініціатором час, а також у багатьох підписантів були вказані недостовірні дані», − йдеться у повідомленні.

Відтак Юрію Казмірчуку відмовили у реєстрації ініціативи щодо проведення громадських слухань відповідно до прописаних положень у Статуті міста.

Зазначимо, для того, аби ініціювати громадські слухання у Львові, потрібно зібрати 75 підписів мешканців і подати їх до міськради.

Нагадаємо, ще взимку 2017 року Львівська міськрада прийняла чотири ухвали, згідно з якими 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки реорганізували у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. При цьому 3-тя стоматполікніка дотепер не пройшла цей процес, і медики цієї установи неодноразово протестували у мерії, залучаючи до своїх пікетів й представників Нацкорпусу. Згодом працівниця цього закладу розповіла, що на протести медпесонал тривалий час підбурюють четверо працівників установи, які хочуть її приватизувати.

Лише вчора, 29 листопада, мерія ліквідувала 3-ю комунальну стоматполіклініку, приєднавши її до Комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №4».

Як повідомляв Львівський портал, незважаючи на реорганізацію, визначені категорії населення Львова й надалі отримують гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці платитимуть за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *