ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реорганізували комунальну стоматполіклініку №5

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада припинила діяльність Комунальної 5-ї стоматологічної поліклініки, приєднавши її до Комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №1». Відповідну ухвалу сьогодні, 8 листопада, прийняли під час сесії міськради. «За» проголосували 33 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Ми вчора заслухали частину зацікавлених осіб, які проти приєднання. Вони погрожували відкритими кримінальними провадженнями. Але міська рада є засновником цих поліклінік, тож несе відповідальність за них, і вирішила їх об’єднати… Частина працівників (стоматполікніки №5 – ред.) тривалий час не може повноцінно виконувати свої обов’язки, а самі лікарі двох поліклінік погоджуються на приєднання», – розповіла директорка юридичного департаменту міськради Львова Гелена Пайонкевич.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, при’єднання стоматологічної поліклініки №5 до некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №1» дозволить зменшити фінансовий тиск на бюджет та покращити рівень і якість надання стоматологічних послуг на умовах ринкових відносин.

У міськраді мають утворити спеціальну комісію, яка займатиметься припиненням роботи комунальної стоматполікніки №5 і її приєднанням до поліклінки №1. Об’єднання поліклінік в одну установу має відбутися протягом двох місяців.

Нагадаємо, взимку 2017 року Львівська міськрада прийняла чотири ухвали, згідно з якими 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки реорганізували у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. При цьому 3-тя стоматполікніка дотепер не пройшла цей процес, і влітку цього року медики цієї установи пікетували у мерії. Згодом працівниця цього закладу розповіла, що на протести медпесонал тривалий час підбурюють четверо працівників установи, які хочуть її приватизувати.

Як повідомляв Львівський портал, незважаючи на реорганізацію, визначені категорії населення Львова й надалі отримують гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці мають платити за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Водночас це посилює й відповідальність лікарів перед пацієнтом за надані послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *