ОСТАННІ НОВИНИ

На Рясне запускають новий автобусний маршрут

Наталя Дуляба

|

Від завтра, 18 жовтня, у Львові запрацює експериментальний автобусний маршрут, який з’єднає мікрорайон Рясне із приміським вокзалом. Про це сьогодні, 17 жовтня, повідомив директор АТП №1 Орест Хамула, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На експериментальному маршруті курсуватимуть п’ять 12-метрових білоруських МАЗів. Вони їздитимуть за таким маршрутом: Рясне-2 – Сяйво – приміський ринок – площа Кропивницького. Перший автобус виходитиме на рейс о 06:55 год., а загалом маршрутки працюватимуть до 20:30 год. Інтервал руху становитиме близько 20 хвилин.

«Ми проаналізували роботу нашого маршруту №6А. Практично протягом усього дня машини курсують повні. Тож ми разом з управлінням транспорту запроваджуємо від завтра експериментальний маршрут, який працюватиме протягом трьох місяців. Ми подивимося, як буде працювати маршрут, яка кількість пасажирів буде, після трьох місяців ми підіб’ємо підсумки. Можливо, щось треба буде змінити у маршруті, можливо, змінити кількість машин, тобто будемо приймати остаточне рішення щодо цього маршруту.

Я думаю, що цей маршрут розвантажить Рясне, адже на кінцевих зупинках автобусів №6А всі люди не можуть сісти, відповідно, підсадки також уже не відбуваються», – розповів Орест Хамула.

Наразі цей експериментальний маршрут не матиме номера, згодом він може отримати номер 49-А.

Водночас він зауважив, що спочатку водії експериментального маршруту пропускатимуть пасажирів у салон через передні і задні двері. Втім вже через тиждень його роботи зайти в маршрутку можна буде виключно через передні двері.

«Ми проводили експеримент, підрахували, що 60% пасажирів маршруту №6А не платять за проїзд. Це є найбільший напрямок, на якому стільки людей не платять. Коли ж ми запровадили вхід лише через передні двері, і водії почали перевіряти посвідчення, то кількість платних пасажирів зросла на 17%. Це говорить про те, що навіть при недосконалому контролю кожен п’ятий пасажир, який повинен платити за проїзд, не платить. Якщо така ситуація буде продовжуватись, то ми будемо змушені зменшити кількість машин на цих маршрутах (що курсують у напрямку Рясного, – ред.). При існуючому тарифі і при теперішній ціні на паливо ми просто не можемо собі дозволити возити людей безоплатно, тим більше тих, які повинні платити за проїзд», – наголосив Орест Хамула.

Нагадаємо, нещодавно мешканці Рясного анонсували на 20 жовтня акцію протесту, оскільки вважають, що в мікрорайоні виникла транспортна блокада. Вони вимагають збільшити у ранковий час кількість маршруток, що курсують у напрямку Рясного, продовжити рух автобуса №6А до 23:00 год. Також жителі просять відновити маршрути №49, 30, 12, 54.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *