ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники вимагають у мерії негайно підняти ціни на проїзд у маршрутках

Дарина Смеречанська

|

Асоціація перевізників Львівщини сьогодні опублікувала на своїй Facebook-сторінці чергову заяву щодо «нагальної необхідності прийняття рішення про перегляд тарифу ЛМР в прискореному порядку».

 

Подаємо текст заяви без змін:

«За останні два місяці спостерігаємо різкий скачок цін на пальне. Якщо в серпні вартість дизельного пального на заправках Львова коливалась від 25 до 27 гривень (дрібногуртова ціна – 24,5 гривень), то сьогодні заправки Львівщини відпускають дизельне паливо по 32 -33,5 гривень. Водночас дрібний гурт по цінах практично зрівнявся з цінами заправок. Дизельне пальне є основною статтею затрат у собівартості тарифу.
Автотранспортні підприємства Львова більше місяця тому подали розрахунки до Львівської міської ради. Проте з боку влади будь-яка реакція на наші звернення відсутня. Раніше ми попереджали про імовірність збоїв в роботі автомобільного пасажирського транспорту. Сьогодні вже можна спостерігати відсутність автобусів на маршрутах після 20:00, причому на тих маршрутах, де раніше автобуси працювали допізна. Про вихідні дні не говоримо, тому що кількість автобусів значно менша, а на окремих автобусних маршрутах вони повністю відсутні.
Відсутність належного реагування з боку Львівської міської ради на виклики ринку призведе до повної зупинки автомобільного пасажирського транспорту.

Сьогодні в містах, де влада реагує на виклики ринку і сприяє розвитку пасжирського транспорту, вже прийнято відповідні рішення, а саме:

Одеса: вартість проїзду в автобусах 7,00 гривень.

Дніпро: 7,00 гривень.

Тернопіль: 9,00 гривень при готівковій оплат (було 5,00 гривень)і;
7,00 гривень при оплаті платіжною карткою;
6,00 гривень при оплаті карткою Тернополянина (було 4,00 гривень).

Київ: 8,00 гривень (прийнято рішення про збільшення вартості проїзду до 10 гривень і вводиться електронний квиток)

Ужгород: 5,00 гривень (готується рішення про тариф 6,00 гривень). Ужгород єдине місто в Україні, де збитки від пільгових перевезень100% компенсують автотранспортним підприємствам».

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Асоціація перевізників Львівщини заявила про необхідність збільшення тарифів на проїзд в громадському транспортіміста до 6 гривень 50 копійок. Якщо мерія не погодиться, то автотранспортні підприємства будуть скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній та обідній час.

Додамо, що востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф у маршрутках зріс до 5 гривень.

Нагадаємо, Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *