ОСТАННІ НОВИНИ

Ryanair розпочав польоти зі Львова до Варшави, Дюссельдорфу та Меммінгену

Андрій Котенський

|

Сьогодні аеропорт «Львів» вперше приймає пасажирські літаки Ryanair із варшавського аеропорту «Модлін» та німецьких Дюссельдорфу та Меммінгену.

 

Першим до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, прибув літак Ryanair із Варшави, а за ним із Дюссельдорфу. Пасажирський лайнер із Меммінгену невдовзі також приземлиться у Львові.

 

Завантаженість перших рейсів Ryanair до Львова близька до максимальної.

За словами керівника аеропорту «Львів» Тетяни Романовської, із Варшави до Львова прилетіло 172 пасажири, а відлетіло у зворотному напрямку 168 осіб. На перший рейс із Дюссельдорфа до Льова викупили 139 квитків, а вилетіло  до Німеччини 167 пасажирів.

Як відомо, стартували польоти Ryanair до Льова літаком із польського Кракова. Першим рейсом прибуло 158 пасажирів, а 174 полетіло до Кракова.

Як повідомляв Львівський портал раніше, авіакомпанія Ryanair покинула ринок України через недотримання раніше досягнутої угоди із міністерством інфраструктури України, посадовцями аеропорту «Бориспіль» та чинним директором Павлом Рябікіним. В авіакомпанії зазначили, що аеропорт «Бориспіль» захищав авіакомпанії з високими тарифами, у тому числі «Міжнародні авіалінії України», і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

Після різкої заяви міністра інфраструктури «Необхідно визначитися: ми за євроінтеграцію і світових інвесторів чи ми за «Хонку», прем’єр міністр України Володимир Гройсман таки ініціював поновлення переговорів. Лише після цього «Бориспіль» відновив переговори з Ryanair…

26 липня стало відомо, що авіакомпанія МАУ у суді вимагає скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львів, заборонити Мінінфрастуретури сприяти Ryanair в Україні та зобов’язати Україну виплатити МАУ десятки мільйонів втрат. Попри те стало відомо, що МАУ насправді заборгувала державі 400 мільйонів. У аеропорту «Львів» також відреагували на претензії МАУ щодо Ryanair.

На початку серпня 2017 стало відомо, що держпідприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» надавало авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» непрозорі знижки щодо сплати аеропортових зборів.

Після цього «Бориспіль» почав проводити повторні переговори з Ryanair про вихід на українських ринок. 21 березня 2018 року у Кабміні повідомили, що «Бориспіль» нарешті успішно завершив перемовини. Згодом стало відомо, що Ryanair здійснюватиме польоти зі Львова у п’ятьох напрямках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *