ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Львів матиме всі 30 берлінських трамваїв. На яких маршрутах вони курсуватимуть?

Олена Карп'юк

|

Станом на сьогодні, 31 листопада, до Львова уже доставили 26 берлінських трамваїв. Останні чотири вагони прибудуть наступного понеділка, 5 листопада. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

«Із 26 вагонів, які доставлені до міста, 6 уже курсують на трамвайному маршруті № 3. Найближчими днями, як тільки отримаємо всі дозвільні документи, на лінію виїдуть ще кілька вагонів. Загалом передбачено, що 15 одиниць обслуговуватимуть трамвайний маршрут № 3, а решту курсуватимуть на маршрутах № 6, № 4 і № 5 після їхнього відкриття з ремонту і реконструкції», — розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза.

Зазначимо, що перші німецькі трамваї до Львова привезли наприкінці липня. Вартість одного становить майже 18 тисяч євро.

Як повідомляв Львівський портал, обласна прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовців Львівської міської ради та ЛКП «Львівелектротранс» при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв. Мова йде про те, що їхні технічні характеристики не відповідають існуючим у Львові маршрутним лініям та платформам зупинок.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий відкриття цієї кримінальної справи назвав провокацією.

Водночас посадовці Львівелектротрансу ще торік знали про те, німецькі трамваї не підходять Львову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *