ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти зривають виконком і вимагають облаштувати на Сихові меморіал Героям Небесної Сотні

Наталія Дуляба

|

Засідання виконкому Львівської міської ради зривають активісти, які вимагають звести перед кінотеатром Довженка на Сихові меморіал Героям Небесної Сотні замість запланованого облаштування громадського простору. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Активісти вимагають винести це рішення на сесію Львівської міськради. Водночас вони зазначають, що вже зібрали 6000 підписів за меморіал на Сихові.

Як інформував Львівський портал, стосовно площі перед кінотеатром ім. О. Довженка виник скандал. Міськрада хоче облаштувати на ній рекреаційний громадський простір, вже навіть є проект-переможець всеукраїнського конкурсу, натомість облрада заявила, що тут повинен знаходитись монумент Героям Небесної Сотні.

Юліан Чаплінський раніше зазначав, що мерія не розглядає такої можливості, бо пропозицію облради вважає суто політичним питанням. Також активісти ГО «Кращий Сихів» вже виступили проти зведення монументу Героям Небесної Сотні, оскільки вважають площу перед кінотеатром ім. О. Довженка чи не єдиними місцем у районі для проведення масових заходів та відпочинку.

За облаштування громадського простору виступила також директорка центру Довженка Марта Іванишин.

Також повідомлялося про те, що зводити громадський простір перед кінотеатром почнуть у 2019 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *