ОСТАННІ НОВИНИ

У двох пам’ятках архітектури в центрі Львова дозволили облаштувати магазини

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив облаштувати магазини у будинку №19 на пл. Ринок та в будинку №4 на вул. Руській. Відповідне рішення сьогодні, 19 жовтня, прийняли під час засідання виконкому, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Реставровувати приміщення першого поверху на пл. Ринок, 19 під магазин-салон буде ПП «Краєзнавець».

Сам будинок відомий як кам’яниця Пелчинська, він є пам’яткою архітектури національного значення та розташований в охоронній зоні ЮНЕСКО.

Ще один магазин на вул. Руській, 4 дозволили облаштувати ТзОВ «Львів Капітал». При цьому мерія погодила перепланування та об’єднання нежитлових приміщень і однієї з квартир. Цей будинок також є пам’яткою архітектури національного значення, яка розташована в охоронній зоні ЮНЕСКО.

Як зазначили у міськраді, управління охорони історичного середовища зі свого боку теж дало дозвіл на проведення робіт на пл. Ринок, 19 та на вул. Руській, 4.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Краєзнавець» зареєстроване у сусідньому із майбутнім магазином будинку – на пл. Ринок, 18. Його засновницею є Ірина Гнатів. ПП «Краєзнавець» займається організацією конгресів і торговельних виставок, розмір статутного капіталу підприємства становить лише 50 грн.

ТзОВ «Львів Капітал» зареєстроване у тому ж будинку, в якому й збирається облаштовувати свій магазин, – на вул. Руській, 4. Його засновником є Михайло Книш. Основний вид діяльності компанії вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, розмір статутного капіталу становить 500 грн.

Нагадаємо, нежитлові приміщення першого поверху на пл. Ринок, 19 міськрада Львова вирішила виставити на продаж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *