ОСТАННІ НОВИНИ

Е-квиток збираються впроваджувати і в маршрутках-«жовтих будках»

Соломія Головіна

|

Начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко розповів під час прес-конференції, що е-квиток впроваджуватиметься у всьому громадському транспорті, зокрема, і у так званих «жовтих маршрутках», якщо перевізники їх не замінять на сучасні низькопідлгові. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Своєю чергою в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський наголосив, що зараз місто плідно працює над заміною та закупівлею нових автобусів, тролейбусів та трамваїв.

«Цього року планують отримати 150 автобусів, на наступний рік також заплановане збільшення рухомого складу. Тому ми зацікавлені в тому, щоби ставите це нове обладнання вже у нові комфортні автобуси, трамваї, щоби мешканці мали можливість зручно пересуватися громадським транспортом», – сказав він.

На питання журналістів про те, чи означає це, що з впровадженням е-квитка у Львові не курсуватимуть більше «жовті маршрутки», Роман Познанський відповів:

«Місто націлене на те, щоб створити комфортні умови для мешканців. Але є ще приватні перевізники, які мають менші автобуси. Звісно, при формуванні конкурсів місто буде старатися мінімізувати ці менші автобуси».

Водночас Сергій Журбенко додав, що при проведенні конкурсу на автобусні перевезення до перевізників виставлятиметься вимоги щодо наявних низько підлогових автобусів:

«Як відомо, зараз відбувається конкурс на перевезення у місті. Там вимоги виставлені у відповідності до змін постанови Кабміну щодо нового низькопідлогового транспорту. З роками навіть приватні перевізники повинні оновити свій парк на низькопідлоговий, тобто більш-менш сучасний. Але в будь-якому випадку ця система буде встановлена у всьому транспорті. Якщо на певних маршрутах залишаться «жовті маршрутки», то там все одно буде стояти ця система оплати».

Водночас Сергій Журбенко зауважив, що у водія також можна буде придбати квиток.

«Квиток у водія продаватиметься через нашу систему оплати. Розрахунок у водія залишається, але це буде значно дорожче ніж транспортною карткою. Таким чином ми намагатимемося виключити це», – пояснив він.

Нагадаємо, раніше львів’янам обіцяли впровадити електронний квиток у транспорті за 9 місяців, тобто наприкінці 2018 – початку 2019 рр. Однак тепер цю дату відтермінували до 2020 року.

Детальніше про те, яким чином відбуватиметься проїзд, де і як купувати квитки, а також що зміниться із введенням е-квитка, читайте тут.

Також додамо, що у межах запровадження е-квитка у Львові на вул. Горбачевського планують відкрити центр обслуговування пасажирів.

Окрім цього, Львівський портал інформував, що е-квиток у Львові хочуть впроваджувати 17 компаній.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *