ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині використали 80% коштів призначених на ремонт доріг цього року

Андрій Котенський

|

За вісім місяців цього року Львівщина використала 80% коштів призначену на ремонт доріг у 2018 році. Такі дані нещодавно оприлюднив очільник Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Найактивніше кошти Дорожнього фонду використовують на Хмельниччині (99%), Івано-Франківщині (86%) та Чернігівщині (85%).

Найгірше дають собі раду з ремонтами доріг у Херсонській (24%), Луганській (21%) та Рівненській областях (17%).

Як раніше нагадував міністр, із 1 січня 123 000 км доріг передано на обласний рівень. Тому якщо дороги в областях не ремонтують то треба питати з голів облдержадміністрацій.

«Товариство, нумо до праці!», – закликав Володимир Омелян.

Раніше Львівський портал повідомляв, що керівник Львівської обласної ради Олександр Ганущин поскаржився на брак коштів для ремонту львівських доріг. Водночас стало відомо, що дороги на Львівщині найдорожчі в Україні та з найменшим гарантійним терміном експлуатації. Після цього Уряд змусив підрядників давати до 10 років гарантії на відремонтовані дороги. Окрім того стало відомо, що непрозорість проведення тендерів на виконання дорожніх робіт призводить до того, що державні кошти «розпилюють» між собою три монополісти, які фактично займаються перекачуванням мільярдів бюджетних грошей.

Також відомо, які дороги ремонтують на Львівщині у 2018-му. Інтерактивна мапа. Які вулиці Львова ремонтують у 2018 році, дивіться ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *