ОСТАННІ НОВИНИ

На Городоцькій виявили стихійне сміттєзвалище. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Вчора, 15 серпня, на вул. Городоцькій, 280 виявили звалище сміття. Про це повідомили стурбовані львів’яни на Гарячу лінію міста, передає Львівський портал.

 

Назар Кадикало, який повідомив про купи сміття на вул. Городоцькій, 280, поскаржився також і на нестерпний сморід.

Своєю чергою адміністратор Гарячої лінії міста пояснив, що за цією адресою ЛКП «Львівспецкомунтранс» облаштувало свою перевантажувальну станцію, оскільки не має зараз куди вивозити відходи.

«На жаль, цими днями полігони, куди вивозило сміття ЛКП «Львівспецкомунтранс», непередбачувано стали недоступними. На цей час керівництво підприємства активно шукає полігон для невідкладного вивезення ТПВ. Найближчим часом накопиченні відходи на Городоцькій (сміттєперевантажувальна станція) будуть ліквідовані, а ділянку додатково продезінфікують», – зазначили на Гарячій лінії міста.

Зазначимо, що до літа 2019 року вивезенням сміття зі Львова займається Львівська ОДА. Відтак начальник управління експлуатаційної діяльності у сфері комунального обслуговування Львівської ОДА Тарас Зозуля пояснив Львівському порталу, що перевантажувальна станція Львівспецкомунтрансу на вул. Городоцькій, 280 офіційно діє ще з минулого року. Однак перевізник може складати там не більше, ніж добову норму сміття, а це приблизно 160 тонн.

«На вул. Городоцькій, 280 сьогодні дійсно є перевантажувальна станція Львівспецкомунтрансу. Її започаткували до передачі повноважень ОДА. Це територія орієнтовно 30х50 м, туди перевізник завозить зібране сміття за день, а потім вивозить на свої полігони. Тому там не може бути більше, ніж денна норма. Тобто туди приїжджають машини, скидають відходи, але, наприклад, на наступний день їх вивозять. Такого, щоб там було якесь старе сміття, нема.

Якщо потрібно, то ми скеруємо туди екологічну інспекцію разом із представниками департаменту, аби дослідити ситуацію і з’ясувати, чи перевізник дотримується вимог, що на цій станції має бути не більше, ніж добова норма сміття», – зазначив Тарас Зозуля.

Щодо полігонів Львівспецкомунтрансу, то Тарас Зозуля наголосив, що перевізник має укладені довгострокові договори з полігонами на вивіз сміття як на території області, так і за її межами.

Нагадаємо, із березня у Львові заговорили про купи сміття на вул. Північній. Там перевізник «АВЕ Львів» облаштував свою сміттєперевантажувальну станцію. Мешканці також неодноразово скаржились через це. А нещодавно екологи заговорили про те, що ця станція створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в аеропорту ім. Д. Галицького.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал«АВЕ Львів» мало очистити свою перевантажувальну станцію на вул. Північній до кінця липня. Також у Львівській ОДА заявляли, що якщо компанія до кінця липня не очистить свою перевантажувальну станцію, то вона втратить частину ринку своїх послуг. Через бездіяльність «АВЕ Львів» оштрафували.

Також міськрада Львова нещодавно визнала неможливим функціонування перевантажувальної станції «АВЕ Львів» на вул. Північній, адже для її облаштування перевізник самовільно захопив земельну ділянку. Мерія зобов’язала компанію вивезти звідти все сміття до 31 серпня. Вже 1 вересня Муніципальна варта встановить на станції шлагбаум, аби унеможливити повторний завіз відходів.

Фото: Назар Кадикало

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *