ОСТАННІ НОВИНИ

Для сміттєпереробного заводу у Львові виділили ще майже 3 га землі

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 17 травня, під час сесії Львівської ради депутати надали дозвіл ЛМКП «Львівводоканал» дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. Пластовій, 13, де мають будувати сміттєпереробний завод. «За» проголосували 34 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначила під час обговорення питання в.о. начальника управління земельних ресурсів Львівської міськради Ельвіра Колос, мова йде про земельну ділянку площею 2,9 га, яка перебуває у користуванні «Львівводоканалу». Її згодом передадуть ЛКП «Зелене місто».

«Ця земельна ділянка потрібна додатково, щоб спроектувати сміттєпереробний комплекс», – пояснила вона.

Як йдеться у проекті рішення, «Львівводоканал» отримує дозвіл на виготовлення технічної документації на поділ земельної ділянки площею 65,9543 га на вул. Пластовій, 13. Ця ділянка призначена для виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води, а знаходиться вона в зоні ІН–2 – об’єкти інженерних мереж.

Цю ділянку площею 65,9543 га «Львівводоканал» має поділити на дві з орієнтовними площами 62,9929 га та 2,9614 га.

«В подальшому земельна ділянка орієнтовною площею 62,9929 га залишиться в користуванні ЛМКП «Львівводоканал», а ділянка орієнтовною площею 2,9614 га буде передана ЛКП «Зеленне місто», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради вже виділяли ЛКП «Зелене місто» ділянку площею 6,7007 га на вул. Пластовій під сміттєпереробний завод наприкінці січня цього року.

Сам проект майбутнього сміттєпереробного заводу, який мають збудувати на вул. Пластовій, 13, розроблятиме львівська компанія Інститут проектування «Комфортбуд», яка не має досвіду роботи з подібними проектами.

Як повідомляв Львівський портал, мешканці мікрорайонів Знесіння, Кривчиці, Личаківського, Шевченківського районів Львова, а також прилеглих до міста сіл вимагають не допустити будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Натомість пропонують звести його на території області.

А будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові хочуть розпочати влітку цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *