ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні почала працювати група із захисту та інтеграції ромів

Юлія Шпак

|

У Міністерстві внутрішніх справ України створили робочу групу з питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство. Про це повідомляє прес-служба МВС.

 

Зазначається, що сьогодні, 10 липня, під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук відбулося перше засідання постійної робочої групи з питань правоохоронної та міграційної діяльності з виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

До робочої групи увійшли представники МВС, Нацполіції, Державної міграційної служби, Національної академії внутрішніх справ, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства культури, СБУ, КМДА, ромських громадських організацій.

«Ніхто в українському суспільстві не має відчувати себе аутсайдером. Треба створити умови, за яких всі зможуть повноцінно інтегруватися в Українське суспільство, встановити довірливі відносини між людиною та державою. Будь які форми дискримінації недопустимі у сучасній демократичній правовій Україні», – наголосила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Вона додала, що в цьому контексті важливим є забезпечення фундаментального доступу до прав для осіб ромської національності.

«Необхідно врегулювати прогалини у законодавстві та розробити відповідні алгоритми взаємодії для того, аби всі почувалися безпечно та мали рівний доступ до соціальних та адміністративних послуг. Ми маємо перейти від декларативних намірів до практичних дій», – сказала заступник міністра внутрішніх справ.

Члени робочої групи затвердили проект Плану своєї роботи. Серед пунктів документу:

  • профілактична робота з населенням в місцях стихійних поселень ромів;
  • забезпечення публічного порядку та безпеки в цих місцях;
  • профілактика втягування у злочинну діяльність дітей ромської національної меншини;
  • виявлення та реагування на заклики до вчинення протиправних дій щодо ромів та інші.

Як повідомляв Львівський портал, пізно ввечері 23 червня у Львові напали на табір ромів, унаслідок чого загинув один чоловік та ще троє людей дістали поранення.

Львівські поліцейські оперативно затримали сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до нападу. Крім того, правоохоронці встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання«Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що до нападу на ромський табір біля Львова причетні школярі трьох навчальних закладів.

25 червня, Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох підозрюваних у нападі на ромів і вбивстві однієї людини без права внесення застави.

А 26 червня сімом підліткам, які напали на табір ромів у Львові, обрали запобіжний захід. Також повідомлялося, що суд арештував 20-річного організатора нападу на ромів у Львові.

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *