ОСТАННІ НОВИНИ

Сімом підліткам, які напали на табір ромів у Львові, обрали запобіжний захід

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 26 червня, Пустомитівський районний суд обрав запобіжний захід усім сімом неповнолітнім, які 23 червня у Львові напали на табір ромів, унаслідок чого помер один чоловік, а ще троє людей отримали поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова поліцейської комісії, член атестаційних комісій та журналістка Вікторія Балицька, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Сімом неповнолітнім юнакам, які напали на циганський табір, Пустомитівський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Зараз – останнє засідання (відкрите, на відміну від попередніх) щодо ватажка 20-річного Андрія. Ніякої підтримки для підозрюваних, окрім батьків та адвокатів, до суду не прийшло», – повідомила Вікторія Балицька.

Як уточнили у Нацполіції Львівщини, арешт сімом підозрюваним Пустомитівський суд призначив терміном на 60 діб без права внесення застави.

Як писав Львівський портал, вчора, 25 червня, Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для двох неповнолітніх, яких підозрююють у нападі на ромів і вбивстві однієї людини.

Практично відразу після нападу львівські поліцейські оперативно затримали сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова, причетних до злочину. Крім того, правоохоронці встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання«Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що до нападу на ромський табір біля Львова причетні школярі трьох навчальних закладів.

За цим фактом були відкриті кримінальні провадження за п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою), ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *