ОСТАННІ НОВИНИ

Погром у ромському таборі влаштували учні трьох львівських шкіл, - поліція

Соломія Головіна

|

До нападу на ромський табір біля Львова причетні школярі трьох навчальних закладів. Про це сьогодні, 25 червня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив керівник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Серед учасників цього злочину є п’ятеро учнів школи №85, четверо – школи №36, ще один учень із школи №34», – сказав він.

Також головний поліцейський Львівщини пояснив, що це сталося для розхитування ситуації у області:

«Ті, хто хочуть внести певну метушню на території нашої області, вони чудово розуміють, що багато дорослих людей є свідомими і на це не підуть, тому підбирають саме такий вік, вже навіть не беруться за тих, кому 19-20 років, перейшли на тих, хто самий вразливий. Не було б ромів, придумали б щось інше, тут, напевно, проблема більш глобальна».

Як повідомляв Львівський портал, пізно ввечері 23 червня у Львові напали на табір ромів, унаслідок чого загинув один чоловік та ще троє людей дістали поранення.

Львівські поліцейські оперативно затримали сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до нападу. Крім того, правоохоронці встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *