ОСТАННІ НОВИНИ

8 липня стане відомий перелік компаній, які зголосились брати участь у будівництві сміттєвого заводу у Львові

Вероніка Рой

|

У неділю, 8 липня, буде відомий перелік компанії, які зголосились брати участь в будівництві сміттєпереробного заводу у Львові. Про це сьогодні, 6 липня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає коресонднет Львівського порталу.

 

«Я думаю, що 8 липня будемо мати перелік тих компаній і консорціумів, які зголосилися брати участь в будівництві заводу. Власне, маючи перелік тих компаній, ми спільно з банком будемо переходити до наступного етапу – визначення однієї з компаній, яка виконувати всі роботи», – зазначив міський голова.

Андрій Садовий додав, що перший етап будівництва  сміттєпереробного заводу у Львові відбудеться вже цього року.

«Цього року ми плануємо розпочати перший етап будівельних робіт. Звичайно, треба буде мати погодження та схвалення наших урядових структур. Будівництво заводу має тривати два роки…Вартість буде фіналізована кінцевою документацією та самим тендером. На тендері компанії будуть змагатися, в тому числі, і стосовно ціни. Коли відбудеться другий етап і буде визначена компанія, яка буде будувати, чітко будемо знати, яка буде ціна. Компанія, яка буде визначена переможцем тендеру, почне складати саме обладнання згідно тих технологічних завдань, які визначені проектом. Саме обладнання буде виготовлятися на потужностях компанії, яка переможе, а сюди це обладнання має бути превезене цілісне і змонтоване», – пояснив він.

Нагадаємо, Меморандум про співпрацю щодо розробки Стратегії поводження з ТПВ для міста Львова міська рада з компанією Egis  підписала 17 березня 2017 року. Згідно стратегії, французька компанія мала розробити ТЕО комплексної системи поводження з ТПВ, включаючи об’єкти збору, переробки та утилізації ТПВ за 9 місяців, тобто до 16 грудня 2017 року.

Як відомо, завод механіко-біологічної переробки сміття у Львові будуватимуть на вулиці Пластовій, поблизу очисних споруд «Львівводоканалу». Будівництво сміттєпереробного комплексу розпочнеться влітку 2018 року. Нещодавно ЛКП «Зелене місто», яке відповідає за будівництво заводу, оголосило тендер на розроблення проектної документації.

Раніше зводити сміттєпереробний завод у Львові планували на території ТЕЦ-2. Влітку 2017 року «Львівтеплоенерго» підписало договір  вартістю майже 4,95 млн з ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство «Котлоенергопроект» на розробку проектно-кошторисної документації  грн для будівництва сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тис. тонн на рік. Згодом депутати міськради виділили під сміттєпереробний комплекс ділянку біля очисних споруд «Львіводоканалу» для ЛКП «Зелене місто».  Вадим Ноздря, директор «Зеленого міста» пояснив, що нове місце для заводу обрали через неузгодженість у земельному питанні (у ЛОДА заявляли, що ділянка на ТЕЦ-2 не належить місту) та супротив місцевої громади, зокрема села Муроване.

Також повідомлялося, що французька компанія Egis презентувала проект майбутнього сміттєпереробного заводу, який почнуть влітку будувати біля очисних споруд «Львіводоканалу» на вулиці Пластовій.

6 липня, в Києві відбулася презентація техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) в рамках Стратегії поводження з твердими побутовими відходами для Львова, розробленого групою компаній Egis за кошти Уряду Франції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *