ОСТАННІ НОВИНИ

У Синютки використали лише 25% коштів призначених на ремонт доріг

Андрій Котенський

|

За пів року Львівщина використала лише чверть коштів призначену на ремонт доріг (25%) . Найактивніше кошти Дорожнього фонду використовують в Києві (69%), Івано-Франківській (65%) та Хмельницькій областях (54%). Найгірше — в Миколаївській (8%), Херсонській (8%) та Черкаській областях (0%). Такі дані нещодавно оприлюднив очільник Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як нагадав міністр, із 1 січня 123 000 км доріг передано на обласний рівень. Тому якщо дороги в областях не ремонтують то треба питати з голів облдержадміністрацій.

«На утримання доріг передбачено 35 % Дорожнього фонду, який теж запрацював з цього року. У 2018 – бюджет обласних доріг складає більше 11 млрд грн! Тому, коли ви бачите, що місцеві дороги не ремонтують – маєте повне право запитати в керівника області: «В чому справа? WTF?! Pourquoi?», – повідомив міністр.

Аби розмова була предметною, Мінінфраструктури підготувало інфографіку, скільки насправді використано із виділених коштів.

«Не чекайте – вимагайте!», – закликає Володимир Омелян.

Раніше Львівський портал повідомляв, що керівник Львівської обласної ради Олександр Ганущин поскаржився на брак коштів для ремонту львівських доріг. Водночас стало відомо, що дороги на Львівщині найдорожчі в Україні та з найменшим гарантійним терміном експлуатації. Після цього Уряд змусив підрядників давати до 10 років гарантії на відремонтовані дороги. Окрім того стало відомо, що непрозорість проведення тендерів на виконання дорожніх робіт призводить до того, що державні кошти «розпилюють» між собою три монополісти, які фактично займаються перекачуванням мільярдів бюджетних грошей.

Також відомо, які дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2018-му. Інтерактивна мапа. Які вулиці ремонтуватимуть у 2018 році у Львові дивіться ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *