ОСТАННІ НОВИНИ

Район Під Голоско планують забудувати черговим житловим комплексом

Наталя Дуляба

|

До 4 липня у Львові триває громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану житлового району Під Голоском. Зміни передбачають зміну цільового призначення землі, аби в подальшому зводити на ній новий житловий квартал. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

Внесення змін до детального плану території (ДПТ) охоплює ділянку приблизною площею 7,27 га. Вона належить до території житлової, садибної та багатоквартирної забудови, громадських об’єктів.

Як вказано у пояснювальній записці до ДПТ, основною метою змін є зміна функціонального призначення території для розміщення житлової садибної забудови, яка займає найбільшу частину ділянки, на територію багатоквартирної житлової забудови з вбудованими приміщеннями обслуговування населення.

Відтак на земельній ділянці, яка розташована неподалік від Української академії друкарства, хочуть зводити житло від 4 до 10 поверхів із підземними паркінгами.

На частині ділянки, яка входить у зону Г-2, планують будувати багатоповерхівки на 9-12 поверхів із облаштування стилобатної частини громадського призначення та офісної будівлі на 3-5 поверхів.

Водночас проект ДПТ передбачає й облаштування трьох вбудованих дитячих закладів та ігрові кімнати в кожному житловому комплексі. Площа об’єктів громадського призначення становитиме до 24,65 тис. кв м.

При майбутніх житлових комплексах заплановані й дитячі, спортивні, відпочинкові майданчики.

Зазначимо, у понеділок, 25 червня, відбудеться зустріч з головним архітектором проекту Юрієм Столяровим.  Місце проведення: актовий зал Шевченківської районної адміністрації (вул. Липинського, 11). Початок о 18:00 год.

Як повідомляв Львівський портал, район вул. Під Голоско у Львові сьогодні активно забудовують житловими будинками.

Нещодавно містобудівну документацію на зведення житла біля Української академії друкарства міськрада Львова видала прокуратурі області та «Львівоблагропромбуду». Також поруч, на вул. Малоголосківській, ТзОВ «Імперіал Град» будуватиме ще один житловий комплекс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *