ОСТАННІ НОВИНИ

П'ять категорій пільговиків їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно

Соломія Головіна

|

На Львівщині із 16 червня проїзд у маршрутках може стати платним для всіх категорій пільговиків, окрім п’ятьох, які передбачені меморандумом, підписаним нині між обласною владою і перевізниками. Про це сьогодні, 31 травня, на прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Він пояснив, що органи місцевого самоврядування не поспішають визначатися із впровадженням монетизації пільгового проїзду. У області відповідні рішення прийняли лише у Пустомитівському та Стрийському районах, а також у містах Стрий та Моршин.

«Так, Пустомитівська райдержадміністрація прийняла рішення про монетизацію пільг, місто Стрий вирішив додатково виділити кошти автотранспортному підприємству і продовжити роботу до 1 січня 2019 року в діючому режимі, тобто й далі відшкодовувати втрати перевізнику за пільгове перевезення, Стрийський район та місто Моршин – аналогічно. У всіх інших районах, адміністративно-територіальних одиницях і ОТГ рішення не прийняті», – сказав Іван Велійка.

Водночас він зазначив, що під час нинішньої зустрічі перевізників у облдержадміністрації органам місцевого самоврядування дали час до 15 червня.

«Голова ЛОДА пообіцяв, що переговорить з усіма районними адміністраціями, ОТГ, щоби вони визначалися. Тому що неприймання ніякого рішення – це не позиція: повинне бути прийняте рішення або щодо монетизації, або щодо виділення додаткових коштів на відшкодування за пільгове перевезення», – наголосив голова Асоціації перевізників області.

Якщо до 15 червня цього не буде зроблено, то всі категорії пільговиків, окрім чотирьох, які передбачені підписаним сьогодні меморандумом, будуть повністю оплачувати за проїзд у маршрутках.

Власне, як пояснив Іван Велійка, нині між ним та головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної організації роботодавців транспорту, головою Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту було підписано меморандум, згідно з яким безкоштовним проїздом в громадському транспорті на міських, міжміських та приміських маршрутах Львівської області користуватимуться без виключення п’ять категорій пільговиків:

-учасники бойових дій;

-бійці-добровольці;

-особи з інвалідністю внаслідок війни;

-члени сімей загиблих;

-особи з інвалідністю І групи по зору з супроводжуючою особою.

«Щодо перших двох категорій, то автотранспортні підприємства на період до 1 січня 2019 року не претендують на відшкодування. Тобто, їх перевезення здійснюватимемо за власний рахунок», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.

Додамо, що визначені категорії пільговиків користуватимуться безкоштовним правом на проїзд у маршрутках навіть у випадку, якщо орган місцевого самоврядування прийме рішення про проведення монетизації.

Що ж стосується Львова, то, за словами Велійки, з міською владою досягнуто домовленості про те, що з 1 червня нічого не змінюється: перевізники і далі возитимуть пільговиків у такому ж режимі, як це відбувається зараз, а за це їм обіцяють відшкодовувати кошти. А вже з 1 січня 2019 року у місті Лева обіцяють впровадити монетизацію пільг.

Як повідомляв раніше Львівський портал, перевізники планують з 1 червня впровадити у маршрутках області та у Львові платний проїзд для усіх пільговиків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *