ОСТАННІ НОВИНИ

У Пустомитівському районі дали «добро» на монетизацію пільгового проїзду в маршрутках

Соломія Головіна

|

Пустомитівська районна рада вже прийняла рішення про впровадження на своїй території монетизації пільгового проїзду у маршрутках. Про це сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«На сьогоднішній день, згідно з інформацією, якою я володію, Пустомитівська районна рада прийняла рішення про впровадження монетизації в районі. Більше інформації ні від кого нема», – сказав він.

Водночас Іван Велійка зазначив, що через обмежений фінансовий ресурс Пустомитівська районна рада вирішила скоротити кількість категорій пільговиків, які підпадатимуть під монетизацію.

«Пустомитівська районна рада проводять монетизацію відповідно до тих об’ємів коштів, які наявні в районній раді. Тобто, вони впроваджуватимуть монетизацію не всіх пільговиків: вибрали 4 чи 5 категорій, які район може профінансувати і виплатити ці компенсаційні кошти», – пояснив голова Асоціації перевізників Львівщини.

І водночас зазначив, що таким шляхом мали б піти всі органи місцевого самоврядування області:

«Вважаю, що вони зробили правильно. Таким шляхом повинні були б піти всі органи місцевого самоврядування: під кошти, які мають, проводити монетизацію, а решта категорій – платять».

Зауважимо, монетизація пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах не є обов’язковою для всіх областей. Таке рішення прийматиме самостійно кожен орган місцевого самоврядування.Все, що потрібно знати про монетизацію пільг на Львівщині, а також чи запровадять її таки в області та у Львові, читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, перевізники планують з 1 червня впровадити у маршрутках Львівської області платний проїзд для усіх пільговиків.

Нагадаємо, що на останньому пленарному засіданні Львівська обласна рада звернулася Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд.

У області  під монетизацію на проїзд у маршрутках підпадає 301 тисяча пільговиків.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *