ОСТАННІ НОВИНИ

301 тисяча пільговиків Львівщини підпадає під монетизацію, 249 тисяч пенсіонерів «пролітають»

Соломія Головіна

|

На Львівщині монетизацію за проїзд у маршрутках отримають 301 тисяча пільговиків. Про це сьогодні, 14 травня, під час апаратної наради в Львівській ОДА повідомив заступник директора департаменту соцзахисту-начальник управління соціальних гарантій та компенсацій Віктор Степанюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Постановою № 197 Кабмін надав можливість монетизовувати пільги на транспортні перевезення. Згідно з нею ОДА має прийняти розмір мінімальної щомісячної виплати, нижче якої жоден пільговик на тій території, яка прийме рішення про монетизацію, не може отримувати менше від цієї суми», – зазначив він.

Як він розповів, за останніми підрахунками, в області є 301 тисяча пільговиків, яка підпадає під дію постанови по монетизації.

«Левова частина з них – особи з інвалідністю третьої групи, велику частку займають інваліди другої групи, діти з багатодітних сімей, учасники бойових дій…», –  сказав Віктор Степанюк.

Водночас він додав, що пенсіонерам монетизація за проїзд у маршрутках «не світить», зазначивши, в області є 248,5 тисяч пенсіонерів за віком, які не мають ніякого іншого статусу.

Також посадовець зауважив, що у Львівській області розпорядженням облдержадміністрації встановлено,  що розмір мінімальної готівкової виплати становитиме 135 грн.

«Згідно із постановою ті особи, які мають пільги на міжміський проїзд відповідно до закону, їм розмір щомісячної виплати збільшується на 25%. А особам з інвалідністю першої групи та дітям з інвалідністю – вдвічі», – наголосив Віктор Степанюк.

Тут він водночас  додав, що у області є 276 тисяч мешканців, які мають право на пільговий проїзд на міжміських маршрутках. Таким чином розмір їхньої щомісячної виплати становитиме не менше 162 грн. Окрім цього, є 22 тисячі інвалідів першої групи та дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, 14 березня Кабмін прийняв постанову №197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах». Детальніше про це читайте у матеріалі Львівського порталу «Монетизація пільг: реальний порятунок чи чергова мильна бульбашка?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *