ОСТАННІ НОВИНИ

На монетизацію пільгового проїзду у Львові потрібно 190 мільйонів

Соломія Головіна

|

Для того, щоб впровадити монетизацію пільгового проїзду у львівських маршрутках, потрібно 190 млн грн. Про це сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, відповідно до монетизації пільгового проїду річна потреба у коштах у Львівській області складає 617 млн 778 тис. грн. Зокрема, для Львова – 190 млн 79 тис. грн, міст обласного значення – 88 млн 564 тис. грн, районів області – 275 млн 575 тис. грн, ОТГ – 63 млн 36 тис. грн.

Водночас Іван Велійка побідкався, що у 2017 році транспортним підприємствам було передбачено лише 37 млн. Зокрема, у Львів дав 20 млн, з яких виплачено – 15 млн грн, міста обласного значення – 1,5 млн грн, райони області – 3,5 млн грн, обласний бюджет – 12 млн грн.

«Якщо порахувати, то відповідно до монетизації на одного пільговика припадає в місяць в середньому 170 грн 68 коп. Коли цей тягар був покладений на плечі перевізників, на одну особу припадало 4 грн 48 коп.», – резюмував голова Асоціації перевізників Львівщини.

Зауважимо, монетизація пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах не є обов’язковою для всіх областей. Таке рішення прийматиме самостійно кожен орган місцевого самоврядування.Все, що потрібно знати про монетизацію пільг на Львівщині, а також чи запровадять її таки в області та у Львові, читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, перевізники планують з 1 червня впровадити у маршрутках області та у Львові платний проїзд для усіх пільговиків.

Додамо, що на Львівщині рішення про монетизацію пільгового проїзду у маршрутках вже прийняли у Пустомитівському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *