ОСТАННІ НОВИНИ

Безпідставне застосування фізичної сили та неякісно надана меддопомога призвели до смерті 22-річного хлопця, - прокуратура

Соломія Григор'єва

|

Прокуратура Львівської області запевняє, що обрана для шести патрульних, яких звинувачують у вбивстві 22-річного львів’янина, міра запобіжного заходу, є абсолютно правомірною. Про це сьогодні, 11 травня, під час брифінгу розповіла заступниця прокурора області Галини Борейко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Чиновниця називає ряд дій патрульних поліцейських, які можна вважали причиною настання смерті потерпілого.

«В ході слідства встановлено, що ці працівники поліції прибули за вказано адресою без підстав, без виклику. Зайшовши у приміщення, підстав для здійснення обшуку у тої чи іншої особи у них не було. В подальшому вони без підстав застосували фізичні заходи впливу до потерпілого. Потерпілому наносили тілесні ушкодження, затягували руки пластиковими затяжками, неодноразово кидали до землі, несвоєчасно і неякісно надали медичну допомогу, в результаті чого особа померла. Таким чином вони перевищили свої повноваження», – розповідає Галини Борейко.

Також вона заначила, що відео, яке є у розпорядженні прокуратури, чітко чути, як хлопець просив про допомогу, говорив, що йому погано, але патрульні йому не допомогли.

«Проаналізувавши це відео, можна сказати, що працівники поліції знали, що в потерпілого є сторонній предмет у ротовій порожнині, вони знали, що особа просить про допомогу, і цю допомогу своєчасно не надали».

На запитання журналістів, чому домедична допомога, яку надавали копи була неякісною, заступниця прокурора області відповіла: «Щоб робити непрямий масаж серця, потрібно було звільнити руки від затяжок. До приїзду працівників медичної допомоги руки затриманого були за спиною в пластикових затяжках. Окрім цього, будь-яких тілесних ушкоджень в області грудної клітки, які б свідчили про непрямий масаж серця (синці, зламані ребра,..), немає».

В прокуратурі вважають, що обвинувачені особи не передбачали можливості настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинні і могли це зробити.

«Зараз тільки оголошено підозру прокурор має 2 місяці з моменту оголошення слідства змінити підозру, перекваліфікувати і прийняти рішення. Кримінально-процесуальні відносини відбуваються за вимоги дотримання процедури змагальності, де кожна сторона доводить свою правоту. В подальшому в судовому засіданні буде прийнято остаточне рішення», – додала Галини Борейко.

Нагадаємо, сьогодні ж керівництво патрульної поліції Львівщини розповіло журналістам, що дії патрульних були правильними і міра запобіжного заходу, яку обрав суд, є засуворою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *