ОСТАННІ НОВИНИ

Електронний квиток у транспорті Львову «світить» мінімум у 2020 році?

Наталя Дуляба

|

Запроваджувати електронний квиток у Львові планують після оновлення міського транспорту. Про це сьогодні, 6 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради заявив міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Відповідаючи на запитання одного з членів виконкому щодо того, коли у Львові все-таки введуть електронний квиток, Андрій Садовий зауважив, що «ситуація із його запровадженням є дуже позитивною».

Однак він підкреслив, що на черзі – оновлення міського транспорту, яке займе наступні два роки. І лише після цього у Львові візьмуться за е-квиток. Тобто за орієнтовними підрахунками, місто може отримати електронний квиток мінімум у 2020 році.

«Ситуація щодо впровадження електронного квитка дуже позитивна. Там працює комплексна команда. Щоб електронний квиток ввести, треба мати на чому його встановлювати. Автобуси, які в нас мають орендарі, деколи дешевше коштують, ніж обладнання – валідатори тощо.

Програма, яку ми зараз активно розпочинаємо – це купити у цьому році 150 нових автобусів, 50 тролейбусів і 30 трамваїв, які не нові, кращі ніж ті, які у нас є. Наступного року – ще плюс 100 автобусів та 10 трамваїв. Це є кардинальне оновлення транспорту, яке має вийти на фазу, коли ми будемо власне розпочинати процес встановлення електронного квитка. Тоді людина заходить у нормальний транспорт, комфортно себе почуває, і ми можемо з нею вже мати іншу комунікацію. Бо коли їй сьогодні кажуть заходити в маршрутку на трьох колесах, то це не є вихід», – зазначив Андрій Садовий.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 17 листопада 2016 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (р.№ 4121).

Водночас додамо, що цього дня фракція «Самопоміч» Верховної Ради України не голосувала за законопроект № 4121. Натомість у Садового добряче попіарилися на темі е-квитка у Львові: прес-служба Львівської міської ради розповсюдила інформацію про те,  що 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті міста, на якому був присутній лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий.

А як відомо, у другій половині 2018 року е-квиток має запрацювати у Києві, запустити електронний квиток вже намагаються і в Житомирі.

Нагадаємо також, восени 2017 року львів’янам обіцяли впровадити електронний квиток у транспорті за 9 місяців, тобто наприкінці 2018 – початку 2019 рр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *