ОСТАННІ НОВИНИ

Балчун написав заяву про відставку

|

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун написав заяву про відставку і передав її в Кабмін. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами нардепа, Балчун став некомфортним для певних ділків.

«Після довготривалих перепалок у медіа між керівником «Укрзалізниці» та міністром інфраструктури, на останньому засіданні транспортного комітету разом з колегами заслуховував звіт команди Балчуна. І це був фаховий звіт, аргументований звіт. І найголовніше, що я побачив для себе – це була команда з чітким баченням виведення з кризи і розвитку галузі. Зауваження є до будь-чиєї роботи. Сам критикував Балчуна, але і бачив інше – занадто він незалежний та некомфортний для ділків, які сидять на схемах залізниці», – повідомив він.

Як наголошує депутат, «єдиний «серйозний промах» Балчуна – починати роботу треба було з гучного, щоденного PR. В Україні так точно заведено (сарказм). Але прийдуть інші, і буде нова боротьба. Тільки питання – за що?».

Нагадаємо, Войцех Балчун очолює «Укрзалізницю» з 6 червня 2016 року.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Нещодавно Омелян розповів, коли Балчун перестане очолювати «Укрзалізницю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *