ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії радилися, як боротися зі стихійними ромськими поселеннями

|

У Львові напрацьовують шляхи системного вирішення ситуації зі стихійними ромськими поселеннями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами виконавчого директора Міжнародного Фонду «Відродження» Євгена Бистрицького, для міста ситуація, що склалась, є важливим викликом, вирішити який потрібно системно: регулювати, хто і чому їде до міста та як місто може допомогти таким людям, а також як налагодити механізм реагування на появу стихійних поселень. Проте заклики до вивезення ромів є неприпустимими.

Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, Львів є містом толерантним і відкритим, яке завжди готове до співпраці, проте важливо добре налагодити ланку співпраці громади з поліцією і зрозуміти, який в цій ситуації має вплив громада міста на поліцію.

Водночас, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив, що дуже важливим у вирішенні питання стихійних ромських поселень є саме співпраця різних служб – поліції, Міграційної служби, а також соціальних структур.

Під час зустрічі директор ромської програмної ініціативи Міжнародного Фонду «Відродження» (м. Київ) Ольга Жмурко розповіла про міжнародний та український досвід соціального супроводу родин, які проживають у стихійних компактних поселеннях під час сезонної трудової міграції (приклади кочівників та подорожуючих етнічних груп Європи). Водночас, голова ГО «Романі Черхень» (м. Ужгород), депутат ужгородської міської ради, правозахисник Мирослав Горват розповів особливості ситуації ромського населення в Закарпатті, зокрема – причини міграції й перспективи міжрегіональної взаємодії.

Фото: Щоденний Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *