ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд запевняє, що вірус Petya вдалося зупинити

|

Масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, зупинено. Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

Як зазначається у повідомленні уряду, через кібернапад фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України звернулися до всіх суб’єктів критичної інфраструктури та особливо до установ державного сектору, з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем та розповсюдили рекомендації протидії атакам.

«Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють в штатному режимі», – наголошує прес-служба Кабміну.

Зазначимо, що вірус, що вчора атакував інформаційні системи України, отримав назву вірус Petya.

Хакерської атаки, зокрема, зазнали «Ощадбанк» та низка інших компаній та банків, локальна мережа ТРК «Люкс», інформаційні системи міськради Львова, не працювали комп’ютери і в офісі «Львівводоканалу». Окрім цього «лягли» інформаційні системи відділення та контакт-центр «Нова пошта», також хакери дісталися до «Епіцентру» та торгового центру «Метро», мережі автозаправних комплексів в Україні «ОККО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *