ОСТАННІ НОВИНИ

«Ощадбанк» та низка інших компаній зазнали хакерської атаки невідомого вірусу

|

Сьогодні, 27 червня, «Ощадбанк» та низка інших компаній та банків зазнали хакерської атаки. Листи з відповідним змістом «Ощадбанк» розіслав сьогодні, 27 червня, своїм клієнтам.

«Внаслідок цього «Ощадбанк» на виконання регламентів безпеки та захисту інформації був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг,  що надаються клієнтам… Клієнти «Ощадбанку» наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною. Веб- та мобайл-банкінг Ощад 24/7,  а також операції з картками працюють в нормальному режимі. Відділення банку працюватимуть сьогодні у режимі консультацій. Служби банку у взаємодії з НБУ докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення повноцінної роботи фінансового інституту», – йдеться окрім іншого в листах «Ощадбанку».

Окрім цього, як повідомляє ТСН з посиланням на «Інтерфакс-Україна», НБУ попередив фінустанови про хакерську атаку невідомого вірусу.

У вівторок, 27 червня, невідомі здійснили хакерські атаки вірусом на кілька українських банків, державні та комерційні підприємства. Зокрема, на комп’ютерні системи «Укренерго» та «Київенерго».

«Ми зазнали хакерської атаки. Змушені були вимкнути всі комп’ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки», – сказали в прес-службі «Київенерго», яке експлуатує практично всі енергетичні об’єкти в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Тим часом НБУ попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку.

«У результаті цих кібератак банки зазнають труднощів з обслуговуванням клієнтів і здійсненням банківських операцій», – підтвердили в Нацбанку.

Уже посилили заходи безпеки та протидії атакам хакерів всіх учасників фінансового ринку.

«Національний банк упевнений, що захист банківської інфраструктури від шахрайства в кіберпросторі організований належним чином, а спроби кібератак на інформаційні системи банків будуть нейтралізовані», – сказали в НБУ.

Також, за даними Львівського порталу, атаки зазнали мережі крупних торгових центрів, зокрема, – «Епіцентр», торгові операції в яких станом на зараз здійснити неможливо, адже усі комп’ютери заблоковано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *