ОСТАННІ НОВИНИ

Розгрібати заплутану справу з розкраданням приміщень львів’ян на сотні мільйонів візьмуться міські депутати

|

У Львівській міській раді хочуть створити спеціальну комісію, яка має розібратися у заплутаній історії з розкраданням комунального майна на сотні мільйонів. Про це повідомив міський депутат Валерій Веремчук.

За його словами, контрольна комісія має вивчити історію кожного із майже сотні вкрадених об’єктів.

«За деякими оцінками, йдеться про майже 100 комунальних об’єктів! Точну цифру ще будемо з’ясовувати. Але вже можна говорити, що збитки вимірюються сотнями мільйонів (!!!) гривень. Вочевидь, процес тривав не один рік. Утім дивує, що коли місто зазнавало таких матеріальних втрат, на рівні виконавчих органів не було створено жодної робочої групи, яка б вивчила причини ситуації і дала відповідь, яким чином у нашому місті вдалося провернути таку собі «крадіжку століття».  З огляду на це, маємо підстави вважати, що суть історії криється у злочинній бездіяльності профільних чиновників з управління, або ж навпаки – у повному сприянні діяльності майнових аферистів. Тож якщо виконавча влада робить вигляд, що нічого не відбувається, та ігнорує проблему, значить, своє слово мають сказати депутати. Ми зобов’язані створити Тимчасову контрольну комісію і ретельно вивчити історію кожного вкраденого у львів’ян комунального об’єкту: чи був він в оренді, як що так – то скільки часу, чи був розірваний догорів оренди, чи існувала технічна документація на саме приміщення», – зазначив він.

Ще один важливий момент, який візьмуть до уваги депутати – чи було зареєстроване право власності на нерухоме майно в державному реєстрі прав власності на нерухоме майно, і, відповідно, чи було воно на баланс якогось із міських структурних підрозділів.

«Перевірити це нескладно, адже відповідний реєстр ще з 2012 року діє в електронному вигляді. І проводити таку інвентаризацію, згідно із уже процитованим витягом Положення, – прямий обов’язок управління комунального майна. Якщо цього не було зроблено – то на лице бездіяльність чи участь в аферах», – уточнив В. Веремчук.

Окрім того, ТКК має з’ясувати, скільки комунальних приміщень у місті сьогодні є незадіяними, не здаються в оренду. І скільки, у результаті цього, Львів зазнає збитків, адже надходження від оренди майна – гроші до бюджету.

«Врешті ми розуміємо, що приміщення, які роками пустують і не використовуються, руйнуються. Тож яким є їхній нинішній стан – ще одна тема для вивчення.  Зараз наше завдання – боротися не лише з наслідками «господарювання» управління комунальної власності, а, головне, – побороти їх причини. І в даній ситуації, вочевидь, ітиметься не лише про заміну керівництва управління. А й, про його відповідальність. А як вказано у Положенні, «матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб управління при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку»,  – резюмував депутат.

Як відомо, чиновникам Садового закидають причетність до схеми масштабного розкрадання комунальних приміщень. Нещодавно поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові.

Фото: Senfil.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *