ОСТАННІ НОВИНИ

Геннадій Зубко розповів про причини аварії на шахті «Степова»

|

Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті «Степова» відпрацювала всі можливі питання щодо матеріально-технічного стану, дотримання систем охорони праці та техніки безпеки, а також відповідності роботи Держпраці, Міненерговугілля. Про це повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра– Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ми детально проаналізували роботу шахти «Степова», починаючи з 25 лютого 2017 року, та визначили головні причини трагедії. Це: невідповідність роботи системи безпеки УТАС; недотримання норм провітрювання у шахті; відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої був припинений ще 14.11.2016 року. Ці висновки будуть зазначені в рекомендаціях щодо перевірки всіх шахт України та розглянуті на найближчому засіданні Уряду», – повідомив Геннадій Зубко.

Він також зазначив, що проблема відсутності дозвільної документації є і на іншій шахті ДП «Львіввугілля» – Червоноградській. Віце-прем’єр-міністр наголосив, що за результатами роботи Урядової комісії буде створена окрема робоча група з фахівців як комісії, так і експертів інститутів для перевірки можливостей роботи систем УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.

Серед інших причин трагедії він назвав: підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу та навчання персоналу, а також питання фінансування шахти «Степова», зокрема блокування рахунків.

Віце-прем’єр зазначив, що вже здійснені всі виплати сім’ям загиблих і потерпілим.

«З Державного резервного фонду виплачені кошти в розмірі 5 млн 725 тисяч гривень, з Фонду соціального страхування – 1 млн 900 тисяч, а також з місцевого бюджету», – зазначив Зубко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Двоє із 14 врятованих гірників перебувають у важкому стані. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова». Також прем’єр пообіцяв виділити сім’ям загиблим на шахті «Степовій» по 500 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *