ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада хоче розпродати приміщення медзакладів у Львові, щоби знайти гроші на перинатальний центр

|

Львівська обласна рада розглядає можливість продажу об’єктів комунальної власності, які не використовуються департаментом охорони здоров’я, щоби спрямувати виручені кошти на реконструкцію перинатального центру. Про це сьогодні, 28 лютого, журналістам повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає Львівський портал.

Як він пояснив, голова Львівської облради Олександр Ганущин дав доручення знайти кошти для фінансування реконструкції Львівського перинатального центру.

Водночас заступник голови облради додав, що одним з варіантів вирішення цієї проблеми є виручення коштів за продаж приміщень, які неефективно використовуються закладами охорони здоров’я.

«Разом з головою профільної комісії та керівником управління комунальної власності власності ми об’їхали деякі приміщення, що розташовані за шістьма адресами, і, які станом на зараз даний не використовуються департаментом охорони здоров’я, бо з тих чи інших причин непотрібні медицині. За їхнє утримання облрада  щороку платить сотні тисяч гривень. Більше того, якщо в приміщенні нема життя, це означає, що воно руйнується значно швидше, ніж коли використовується», – зазначив Володимир Гірняк.

Водночас він додав: «Як приклад неефективного використання майна, можна взяти об’єкт на вулиці Пекарській, 11а, який в 2007 році був у хорошому стані, і за 1 м кв. можна було виручити більш як тисячу доларів, а зараз претенденти, які приходять, не готові дати навіть 350 доларів».

За його словами, подібні об’єкти є на вулиці Лемківській,24, Личаківській, 233, Устияновича,14.

«Це є приміщення фтизіопульмонології і, на переконання профільного департаменту, вони не потрібні медицині. Не йдеться про те, щоби їх комусь напряму продавати, мова ведеться про публічний аукціон», – пояснив заступник голови облради.

Як запевнив Володимир Гірняк, ця пропозиція лише на стадії обговорення і перед тим, як приймати рішення, обов’язково врахують думку самих медиків та громадськості: «Щодо цього питання ми проведемо ще не один круглий стіл, запросимо і фахівців у сфері нерухомості, і медиків, і експертів, і громадськість».

«Я переконаний, що таких об’єктів, які непотрібні галузі, є більше. Потрібно дивитися: одні  можна перепрофілювати, інші – потрібно відчужити. Бюджет розвитку не береться з повітря, щось потрібно дорого продати, щоби потім інвестувати», – наголосив заступник голови облради.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого Кабмін ухвалив рішення про виділення державної субвенції  в розмірі  45 млн грн на відновлення будівельних робіт у Львівському обласному перинатальному центрі.

Також  зазначалося, що виділених Кабміном коштів для реконструкції перинатального центру є недостатньо. Відтак трудовий колектив Львівського перинатального центру звернувся до Львівської обласної ради з проханням розглянути можливість співфінансування реконструкції заклад.

Згодом стало відомо, що всього для відкриття перинатального центру потрібно до 180 мільйонів.

Отож, 14 лютого Львівська облрада звернулася до Кабміну з проханням знову виділити гроші для центру.

Згодом у облраді заявили, що з бюджету області на перинатальний центр готові виділити 30 млн грн.

Фото: соцмережі

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *