ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівський перинатальний центр область планує виділити 30 мільйонів гривень

|

Область хоче виділити на Львівський перинатальний центр 25 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 24 лютого, на виїзному засіданні повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає кореспондент Львівського порталу.

«Те, що Кабмін виділив 45 мільйонів гривень на реконструкцію перинатального центру є дуже добре. Однак, ми розуміємо, що цей об’єкт належить до обласної комунальної власності  і нам також потрібно докласти зусилля до відновлення центру і ми вже бачимо вихід з цієї ситуації. В планах є відчужити майно, яке перебуває у комунальній власності обласної ради і використовується неефективно. Тож, відповідне доручення було дане профільному управлінню.  На мою думку, потрібно хоча б 50% вартості цього майна передбачити власне для перинатального центру.

Загальна вартість реконструкції перинатального центру  буде становити понад 175 мільйонів  – це досить велика сума, але  якщо ми виділимо хоча б 25 мільйонів гривень, а плануємо взагалі 30 мільйонів, тоді ми зможемо ще раз звертатися до Уряду за фінансовою допомогою», – розповів він.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого Кабмін ухвалив рішення про виділення державної субвенції  в розмірі  45 млн грн на відновлення будівельних робіт у Львівському обласному перинатальному центрі.

Також  зазначалося, що виділених Кабміном коштів для реконструкції перинатального центру є недостатньо. Відтак трудовий колектив Львівського перинатального центру звернувся до Львівської обласної ради з проханням розглянути можливість співфінансування реконструкції заклад.

Згодом стало відомо, що всього для відкриття перинатального центру потрібно до 180 мільйонів.

Отож, 14 лютого Львівська облрада звернулася до Кабміну з проханням знову виділити гроші для центру.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *