ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав закон про впровадження е-квитка

|

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що передбачає впровадження електронного квитка. Про це йдеться на сторінці відповідного законопроекту №4121 на сайті Верховної Ради, пише УП.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект пропонує відмовитися від готівкового розрахунку за паперові квитки і перейти на так званий електронний квиток.

Крім того, законопроект дозволить місцевим органам самоврядування створити автоматизовані системи оплати і повністю відмовитися від звичайних квитків і розрахунків готівковими коштами.

Система також забезпечить зручну оплату проїзду і контроль, зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Це дозволить впроваджувати різні гнучкі тарифні системи.

«Українці будуть їздити в громадському транспорті європейського рівня якості. До цього часу – кожна поїздка у міській маршрутці було лише приниженням гідності пасажирів.

Закон про Е-квиток (впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті) – це важливий і перший крок до змін. Далі рішення за органами місцевого самоврядування: наскільки швидко введуть Е-квиток в громадському транспорті – настільки місцева влада дбає за мешканців своїх міст», – повідомив Львівському порталу співавтор та ініціатор законопроекту, заступник голови транспортного комітету Верховної Ради України Ігор Васюник.

Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту, як очікується, дозволить оцінити реальний оборот коштів, обґрунтованість тарифів на перевезення і можливості для оновлення автопарку.

Крім того, Мінінфраструктури бачить можливість залучення 100 млн євроінвестицій, зменшення витрат підприємств на організацію збору оплати за проїзд на 25% і підвищення доходів підприємств на 25%.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 17 листопада 2016 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (р.№ 4121).

Водночас додамо, що цього дня фракція «Самопоміч» Верховної Ради України не голосувала за законопроект № 4121. Натомість у Садового добряче попіарилися на темі е-квитка у Львові: прес-служба Львівської міської ради розповсюдила інформацію про те,  що 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті міста, на якому був присутній лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *