ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває дев’ята сесія Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі

|

Сьогодні, 3 грудня, у Львові триває дев’ята сесія Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі. Члени Асамблеї побували з візитом у Військовому госпіталі та вшанували усіх борців за незалежність України на Личакові. Опісля у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулось урочисте відкриття Асамблеї. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

1

Зокрема, у межах дев’ятої сесії Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі, члени українсько-польської делегації відвідали поранених військових, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі  Західного регіону. Опісля делегація урочисто поклала квіти до могили загиблих воїнів, Меморіалу Орлят, могили воїнів Української Галицької Армії, могили воїнів АТО на Личаківському кладовищі.

Відтак, у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулось урочисте відкриття Асамблеї.

«Така зустріч відбувається у знакові дні, адже ми відзначаємо 25 річчя проголошення незалежності України і віддаємо належну шану польським колегам, бо Польща перша визнала незалежність України. Це символічний знак того, що історія теперішнього і майбутнього України і Республіки Польщі має будуватись на європейських цінностях і взаємоповазі. Щоб бути разом, треба в собі бачити іншого, цінності іншого повинні бути прийнятні для того, щоб їх поважати і їх не ігнорувати. Найкраща толеранція виникає там і тоді, коли є спілкування і співпраця», – розповів ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.

«В сьогоднішній зустрічі дуже багато символів. Один з них – 25-та річниця визнання Польщею незалежності України. Польща була першою державою, яка відгукнулась на долю українців і визнала незалежність України. Сьогодні ми зранку відвідували наших поранених солдатів у шпиталі. Це також є символом, що нема сьогодні в світі гарантії безпеки, бо ті, хто гарантували цю безпеку, вони її порушили. Сьогодні збройна агресія, інформаційна агресія, встановлення окупаційних режимів – це стала політика Росії. Найбільшою проблемою є те, що всі країни не мають відповіді, а що вони будуть робити, якщо наступною мішенню стане будь-хто з них. Світ визнав, що відбулась окупація і незаконна анексія Криму. Але щодо Донбасу цього не відбувається. Хоч і там, і там є російські військові, важке озброєння. Окупація та анексія Криму відбулась безкровно. А окупація Донбасу вже забрала понад 10 тис життів. Чому так відбувається? Бо факт окупації Криму визнала сама Росія, а факт окупації Донбасу Росія не визнає. Ми маємо таку ситуацію, що світ готовий визнавати і приймати лише те, проти чого не заперечую Росія. Це страшні для нас факти. Ми мусимо розуміти причини такого становища і шукати на них відповіді. Я маю переконання, що саме співпраця України та Польщі може допомогти у пошуку таких відповідей. Без України та Польщі знайти ці відповіді буде не можливо, це пов’язано з історією, з геополітичним становищем, з тих кордонів, які ми маємо. Ми відчуваємо велику підтримку Польщі, зокрема, підтримку парламентарів», – зазначила Оксана Сироїд, співголова Асамблеї, заступник Голови Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *