ОСТАННІ НОВИНИ

У грудні 22 учасника АТО у Львові отримають по 100 тисяч гривень

|

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій отримав перші заяви від учасників АТО на отримання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. замість земельної ділянки за межами міста Львова. Таку допомогу учасники АТО отримають у грудні цього року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

ато

Як повідомили у Центрі надання послуг учасникам бойових дій, станом на 22 листопада подано 148 таких заяв від учасників АТО.  Перша черга – 22 заяви, загальна черга – 126.

Документи на отримання матеріальної допомоги можна подавати до 28 листопада.  Відтак, 28 листопада засідатиме спеціальна комісія у складі 13 осіб  (2 представника добровольчих військових формувань, 5 представників громадських організацій та 6 представників Центру надання послуг учасникам бойових дій), яка обиратиме першу сотню людей – перевірятиме подані документи і формуватиме списки  учасників на отримання допомоги. Для того, щоб управління соціального захисту встигло перерахувати кошти ще в цьому бюджетному році, документи ще мають бути затвердженими рішенням виконкому Львівської міської ради. Черга буде формуватись згідно Ухвали №1177 від 20.10.2016 р. («Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції»).

Якщо документи на отримання матеріальної допомоги від учасників АТО будуть подані після 28 листопада, то виплата буде здійснена вже у 2017 році, адже Програма розрахована на 4 роки – до 2020 року, впродовж яких відбуватиметься прийом документів і виплата коштів. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті виділять  410 млн. грн.: 10 млн. у 2016 році і по 100 млн. кожного наступного року до 2020 року.

Першочергове право скористатись цією Програмою мають учасники, які ще нічого не отримували – ні земельних ділянок, ні квартир – це люди з інвалідністю війни ІІІ групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей; багатодітні батьки та батьки, які мають на утриманні дитину з інвалідністю.

Щоб отримати матеріальну допомогу, учаснику АТО потрібно подати відповідний пакет документів на отримання такої допомоги у Центр надання послуг учасникам бойових дій (вул. Пекарська, 41):

– копії паспорта учасника АТО (1, 2, 10, 11 сторінки) та ідентифікаційного коду;

– довідку (форма № 2) про склад сім’ї та реєстрацію (дійсна протягом 1 місяця з моменту видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники;

– копія посвідчення учасника бойових дій;

– копія довідки про безпосередню участь в АТО;

– копія довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, видана Головним Управлінням Держземагентства у Львівській області. (Приносити НЕ треба. Центр замовляє сам);

– копія посвідчення інваліда війни (при наявності);

– копія свідоцтв про народження дітей (для підтвердження статусу багатодітного батька);

– довідку з міської ради про перебування на квартирному обліку для учасників АТО (при наявності). (Приносити НЕ треба. Центр замовляє сам);

– копію посвідчення дитини-інваліда (при наявності);

– банківські реквізити.

Нагадаємо, «Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції», дає змогу надавати учаснику АТО організаційно-правову допомогу в отримані земельної ділянки за межами Львова для дачного будівництва, площею не менше 0,06 га, або одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова.

Більше інформації можна отримати у Центрі надання послуг учасникам бойових дій, що за адресою: вул. Пекарська 41, графік роботи пн-чт 9:0-18:00,  ат 9:00-17:00. Або за телефонами: (032) 254-61-16;  (032) 297-57-15;  067 962 83 25;   063 434 65 46;  050 788 72 38.

Нагадаємо, ухвалу про виділення учасникам АТО 100 тисяч гривень прийняли депутати міськради 4 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *