ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати більше не "євнухи": замість землі дадуть АТОвцям по 100 тисяч

|

Після обговорень та суперечок бійцям АТО – жителям Львова розробили нову програму забезпечення житлом та коштами. Тепер у бійців АТО буде вибір – земля чи 100 тисяч гривень. За відповідну ухвалу проголосувало 53 депутати. Про це із зали слухань сесії ЛМР передає кореспондент Львівського порталу.

сесія міської ради

Як повідомила керівник юридичного відділу міської ради Гелена Пайонкевич, в проголосованій ухвалі «Про захист інтересів учасників АТО-мешканців Львова» на потреби бійців АТО у міському бюджеті на наступні 4 роки передбачать 400 мільйонів на виплату коштів бійцям АТО.

«У нас за останні 4 дні було багато емоцій, спілкування і це рішення не означає завершення етапу роботи, це перехід до щоденної рутинної роботи.  Рішення складається з різних блоків. Ми пропонуємо викласти в новій редакції Програму забезпечення житлом учасників АТО – там буде механізм можливого виділення земельних ділянок, а також виділення грошових коштів.  Наступне питання – розписування бюджетної процедури – виділення по 100 тисяч грн учасниками АТО»,- зазначила вона.

За словами депутата Маркіяна Лопачака, сума коштів у 100 мільйонів на рік – замала для потреб бійців АТО.

«Сьогодні  у Львові  є 4800 учасників бойових дій + нова хвиля мобілізації – це  600 чоловік. Разом це 5400 учасників бойових дій. Моя пропозиція збільшити в рішенні 400 мільйонів на 540 мільйонів грн на 4 роки. Також прошу додати до тексту ухвали бійців-добровольців. На жаль, сьогодні добровольці не захищені жодним законом…», – зазначив депутат.

Так, вкінці кінців бійців добровольчих батальйонів включили в рішення, тож вони також матимуть право отримати грошову допомогу

Бійці АТО у сесійній залі заявили, що ця ухвала погоджена з ними. Також вони пояснили свої основні умови.

« По-перше, Прошу вас сприяти будівництву на вул.. Під Голоско для сімей загиблих та інвалідів війни. Допомагати і сприяти виділенню землі в межах околиць в межах Львова всіма методами. Ми мусимо розпрацювати на майбутнє процедуру, яка буде вирішувати це питання. Вже 3 тиждень стоїть «майдан», я надіюсь, що ви будете допомагати і сприяти…», – уточнив під час свого виступу Всеукраїнської спілки учасників АТО Сергій Дячишин.

Після прийняття рішення бійці АТО подякували депутатам і забрали образливі фрази «назад».

«Хочу забрати назад свої слова, що ви “євнухи”. Ви довели, що можете приймати рішення…», – зазначив Сергій Дячишин.

Нагадаємо, що “євнухами” депутатів міськради назвали після того, як вони хотіли проголосувати за ухвалу про виділення 48 га бійцям АТО. У цьому рішенні бійці АТО знайшли багато неточностей та прогалин. Тому вояки заблокували роботу сесії, заявивши, що не випустять депутатів, поки вони не приймуть нормальне рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *