ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий «дає добро» на лінію сортування сміття у Львові

|

Мер Львова підтримує ініціативу приватних підприємців щодо запуску лінії сортування сміття у Львові на вулиці Шевченка. Про це журналістам повідомив сам Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

садовий і сміття

За словами А. Садового, лінія сортування сміття запрацює на вулиці Шевченка.

«На вул Шевченка – це питання до тих підприємців, які мають бажання там робити свій бізнес. Я знаю, що з допомогою держави, а тут була підтримка і міністра екології, і голови обласної адміністрації, вони отримали лінію, яка була закуплена мабуть років 5 тому за державні кошти. Вони мають бажання там робити сортування. Будь ласка, хай роблять… Хочу подивитись, як воно запрацює… Лінія, яку вони поставили, не працювала більше 5 років. Вони її забрали з Бузька… і будуть сортувати лише 10% сміття. Відтак у них також виникає питання, куди возити», – сказав А.Садовий.

Водночас мер Львова втішний, що сприяють вирішенню проблеми Львова із полігоном для вивезення сміття у обласній державній адміністрації.

«Ми сьогодні возимо наші відходи в радіусі 100-300 км. Чим швидше такі полігони будуть визначені і буде погодження з громадами, вони будуть збудовані, тим буде краще. Львів – це хороший клієнт, який буде вчасно розраховуватись», – запевняє А. Садовий.

Також він розповів, що кошти Європейського банку, а мова йде про суму на будівництво нового заводу і на рекультивацію існуючого полігону почнуть «тратити» із наступного року, бо зараз цей проект на погодженні у Кабміні, але Львівщині необхідно побудувати 3 – 4 таких комплекси.

Однак відомо, що львів’яни закликають депутатів не голосувати за виділення території «Сільмашу» для сортування і пресування сміття. Місцеві мешканці категорично проти спорудження сортувальних ліній, пресувальних станцій, заводу і будь-якої діяльності, що пов’язана зі сміттям.

Також стало відомо, що на Львівщині знайшли три земельні ділянки, де потенційно може розміщуватись сміттєпереробний комплекс.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *