ОСТАННІ НОВИНИ

Рада знову розгляне ветований законопроект про приватизацію житла у гуртожитках

|

Законопроект про забезпечення прав мешканців гуртожитків сьогодні направили на доопрацювання в комітет Ради. До нього будуть враховані пропозиції президента (П. Порошенко наклав вето – ред.) і його буде винесено на повторне друге читання в сесійну залу парламенту. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив співавтор законопроекту, нардеп Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

гуртожиток

Питання мешканців гуртожитків збанкрутілих підприємств розглядають майже третій рік поспіль…

«Шкода, що ми вже майже три роки не можемо проголосувати за те, щоб десятки тисяч сімей по Україні нарешті могли отримати право на житло. Нагадую, що ці законодавчі зміни дозволять мешканцям гуртожитків від збанкрутілих державних підприємств стати повноцінними власниками помешкань, в яких вони живуть по 10 – 20 років. Чим дальше ми це питання відтягуємо, тим більше людей може залишитись без даху над головою – прокоментував Ігор Васюник.

Як Львівський портал повідомляв, 20 квітня 2016 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №1076 щодо удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків. Відповідний законопроект підтримали 252 народних депутатів.

20 травня 2016 року Президент України Петро Порошенко застосував право вето до Закону щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Співавтор законопроекту щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків І. Васюник прокоментував, що «Радники та друзі президента зробили йому дуже погану послугу».

Після цього обурені мешканці гуртожитків пікетували Порошенка.

Детальніше читайте у нашому матеріалі: «Приватизацію житла у гуртожитках знову відклали в шухляду. Зріє соціальний «вибух».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *