ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко заявив, що під час Грибовицької катастрофи «Львів затаїв» мільярд на депозитах

|

На час, коли у Львові горіло сміттєзвалище, на депозитах і на інших рахунках, які не використовувалися Львівською міськрадою, було близько 1 млрд. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

84

«Я за децентралізацію. Єдине, я категорично проти, щоб кошти, які отримав бюджет під час децентралізації, міські голови тримали на депозитах. У момент, коли у Львові сталася трагедія – загорілося сміттєзвалище – на депозитах і на інших рахунках, які не використовувалися Львівською міськрадою, було близько 1 млрд. Я підозрюю, що на той момент такі суми були на депозитах у більшості великих міст – Дніпра, Одеси, Харкова чи Києва і так далі», – каже Луценко.

Раніше Юрій Луценко заявив: «Дивує інше – Андрій Садовий мер вже 10 років. КАРЛ! 10 років! І за ці 10 років він звернувся за допомогою до центру лише тоді, коли спалахнула пожежа і загинули люди». Також генпрокурор заявив, що кошти які виділяли на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розкрадали. Зараз за його словами, слідство вивчає відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які мали контролювати ситуацію на звалищі.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *