ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики поранили шістьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

мапа

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Луганському напрямку затишшя: не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

Що стосується Донецького, то тут, за його словами, половина обстрілів відбулася в районі Авдіївки. «Бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю та кулемети, а біля Опитного випустили 18 мінометних мін, і ще 30 мін – на півночі, біля Новоселівки Другої», – зазначив Лисенко.

І зауважив, що триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганське. Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціям українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 міліметри та 119 мінометних мін. Також неспокійно у горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку: постріли з БМП були зафіксовані у Новгородського, Зайцевого та Новоселівки. Також в означенних районах і поблизу Майорська бандформування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 31 обстріл, з них 10 – з важкого озброєння.

Як наголосив Лисенко, на Маріупольському напрямку бої тривають по всій лінії фронту. Бандформування на цій ділянці найбільше використали 82-мм та  120-мм міномети. Зокрема, мінометні обстріли відбулися поблизу Красногоровки, Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки і Березового. Усього ворог випустив 98 мінометних мін. Переважна більшість цих обстрілів характеризувалася випуском партій від однієї до восьми мін. Біля Красногоровки і Мар’їнки бойовики стріляли з БМП, а поблизу Водяного випустили 3 артилерійських снаряди. Крім того, противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по цим позиціям, а також в районі Широкиного і Новогригоровки. Також біля Широкиного та Новотроїцького вели обстріли ворожі снайпери.

Усього на Маріупольскьому напрямку відбулося 38 обстрілів, з них – 13 з важкого озброєння.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *