ОСТАННІ НОВИНИ

Спиртові заводи Львівщини хочуть приватизувати, щоб згодом порізати на метал?

|

Можновладці, причетні до «сім’ї» Януковича, хочуть знецінити спиртову галузь, аби згодом продати підприємства за безцінь порізати заводи на метал. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк, передає кореспондент Львівського порталу.

spurt

За його словами, за «режисурою» призначення керівників, які приведуть підприємство в збиток, а згодом продаж заводів за безцінь стоять колишні «регіонали» та міністр Павленко.

«Головним аргументом на користь приватизації міністр Павленко наводить незадовільний фінансово-економічним стан, банкрутство, відсутність майна на  державних підприємствах. Це абсолютно не відповідає дійсності – спиртова галузь є надприбутковою і це можуть підтвердити присутні тут представники діючих спиртзаводів. До прикладу, Струтинського спиртзаводу, який після зміни керівництва в 2014 році вперше за весь час своєї роботи вийшов на найвищу потужність в роботі, заробивши за 2015 рік 35 мільйонів.

Чеботарьов, Зальотін, Чернов, Тімошок, Антоненко та багато інших роблять все можливе, аби прибарти до рук спиртові заводи та порізат їх на метал», – стверджує він.

Також він звернувся до влади з конкретними вимогами:

– зупинити спроби розпочати процес приватизації ДП «Укрспирт»;

– прозоре проведення конкурсу на керівника ДП «Укрспирт» за участі

представників трудових колективів, журналістів;

– припинення роботи Ліквідаційної комісії, яку очолює Денис Чернов ( причетний до банкрутства державних підприємств спиртової галузі і спроб дестабілізувати роботу діючих і непідконтрольних ОЗУ спиртзаводів;

– Антикорупційна прокуратура має невідкладно розглянути передані їм матеріали щодо ОЗУ в спиртовій галузі та вжити усіх заходів для захисту національних інтересів.

Нагадаємо, раніше навколо Струтинського спиртзаводу виник скандал щодо обвинувачення у незаконному вивезенні спирту.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *