ОСТАННІ НОВИНИ

Компанія «Елби» стверджує, що чесно виграла тендер в аеропорту «Львів»

|

Компанія «Елби» заявила, що не має стосунку до російської компанії «Group LB» і тендер з влаштування протипідкопного загородження території на аеропорту «Львів» виграла законно. Про це йдеться у листі компанія «Елби», яка відповіла на запитання «Львівського порталу».

aeroport1

ЛП : «Чи має компанія «Елби» відношення до російської компанії «Group LB»?

«Елби»: «Новостворена українська компанія «ЕЛБИ» ніякого відношення до російської компанії «Group LB» не має: ні фінансового, ні організаційного, ні адміністративного».

ЛП: «Обидві компанії використовують схожі доменні імена, логотипи, співзвучні назви, у вас однакова сфера надання послуг. Ви отримали такий дозвіл (на використання логотипу) від російської компанії чи самостійно вирішили використати вже «розкручену» назву та логотип досвідченої фірми (яка довший час працювала на українському ринку) і чи не є це, в такому випадку, – обманом споживачів?»

«Елби» : «В даний час сайт компанії «ЕЛБИ» тільки у розробці, логотип для нашої компанії теж поки не розроблений.

Схожі доменні імена залишилися «у спадок» від компанії «Груп ЛБ-Україна», яка раніше була частиною спільного ізраїльсько-українського холдингу «Group LB».

Однак, хочу зазначити, що і раніше, при існуваннідвостороннього холдингу, фінансових і адміністративних відносинміж російською компанією, вказану компанією ПЛІТ, та українською компанією ніколи не було. Основні зв’язки у нас (втім, як і у них) склалися з ізраїльською стороною, яка постачала нам свою продукцію (зовнішні огорожі та системи електронного захисту периметра). Це тривало до моменту, коли весь спектр закуповуваної в Ізраїлі продукції був освоєний нами і став виробляється в Україні».

ЛП: «Якою була ваша цінова пропозиція на тендері з влаштування протипідкопного загородження території на ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького»?

«Елби»: «Наша цінова пропозиція на поставку та монтаж протипідкопної огорожі була на 50 000 гривень дешевше, ніж цінова пропозиція компанії «Пліт».

ЛП: «Чи має (і якщо має, то який)  досвід ваша компанія з виконання такого виду робіт? Чи брали участь і чи вигравали ви тендери в інших аеропортах на території України (якщо так, то яких саме) або на інших об’єктах (яких саме, назвіть кілька прикладів).

«Елби»: «За час нашої роботи на ринку послуг безпеки були встановлені десятки кілометрів огорож і систем сигналізації, а також відеоспостереження на різноманітних об’єктах в Україні. Серед них – міжнародний аеропорт «Бориспіль», аеропорт м. Харків, ділянка периметра аеропорту м. Одеса (для ознайомлення з пропонованим огорожею і сигналізацією персоналу аеропорту), резиденція Президента України в Криму (оснащена до окупації Криму), різні промислові об’єкти, об’єкти транспортної інфраструктури, об’єкти паливно-енергетичного комплексу, посольства і т.п. Зрозуміло навіть і не фахівцеві, щоб отримати дозвіл на виконання робіт на таких «специфічних об’єктах», наша компанія піддавалася певним перевіркам зацікавлених державних служб, у тому числі Службою безпеки України, Державною службою охорони України.

ЛП: «Чому саме (або на вашу думку) тендерний комітет обрав вашу компанію, зважаючи на невеликий досвід компанії-переможця та запропоновану вами вищу вартість виконання робіт (в порівняні з пропозиціями інших учасників)?

«Елби»: «Досвід роботи нашого колективу на ринку безпеки України значно за багатійший досвіду компанії «Пліт», яка займалася тільки установкою огороджень, але не створенням інтегрованих комплексів безпеки, важливих державних об’єктів.

Мабуть Вас ввели в оману, описуючи результати тендерних торгів.

До речі, раніше наша компанія встановила повністю по всьому периметру огорожу і у львівському аеропорту, а також близько 7000 метрів системи сигналізації периметра. Можливо, що якість наших огорож, електронного обладнання і якість робіт з обслуговування і послужили додатковими аргументами при прийнятті рішення у виборі підрядника фахівцями аеропорту».

ЛП: «Чи має компанія «Елби» матеріально-технічні та людські ресурси для виконання тендерних умов? Чи будете залучати для виконання тендерних умов підрядні організації?»

Компанія має всі необхідні можливості і ресурси для виконання зазначених робіт. Крім того, нами (понад договірних зобов’язань і без вкладення Замовником додаткових коштів) будуть виконані роботи з розширення зони дії раніше встановленої нами системи сигналізації та на встановлені протипідкопні елементи огорожі, що компанія «Пліт» без нашої участі не змогла зробити б у принципі».

Нагадаємо, один із учасників тендеру з влаштування протипідкопного загородження території на ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького» заявив, що компанія-переможець має російське коріння, а тендер було проведено з порушеннями.

Порівнявши сайти української та російської компаній (www.grouplb.com та www.grouplb.com.ua), Львівський портал відмітив, що сайти мають фактично однакове доменне ім’я, однаковий логотип та надають однакові види послуг. Щоправда на сайті української компанії «Елби» зазначено, що сайт перебуває на стадії розробки.

Раніше Львівський портал провів не одне журналістське розслідування, опублікувавши документи та факти про те, що «дерибан» державних коштів в аеропорті «Львів» продовжують «кришувати». А також те, що на летовищі не введено в експлуатацію злітно-посадкову смугу та відключили посадкові системи, які дозволяли літакам сідати у негоду. Про ці та багато інших зловживань читачі можуть прочитати в статтях Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності та Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності – 2. Як вкрасти мільйон (розслідування).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *